Виїздне заняття для магістрів ОПП "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві"

18 вересня 2023 року

 В розпал навчального процесу, коли більшість магістрів перебувають на дистанційному навчанні магістри ОПП "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві" невтомно та ціленапралено відвідали виїдне заняття з дисципліни "Внутрішньоґрунтове і фоліарне внесення добрив", яке відбувалось на полях ТОВ "Біотех ЛТД" за сприяння лектора дисципліни Анатолія Бикіна. Безпосередньо у розрізі дисципліни магістри ознайомилися із практичними аспектами проведення фоліарного внесення агрохімічних препаратів за допомогою безпілотних літальних апаратів. 

    Практичну інформацію студенти заслухали від агронома господарства Олега Бикіна, який ознайомив із темою заняття «Дрони в сучасних технологіях вирощування с.г.культур" та розповів практичні кейси застосування агро-дронів у технологіях вирощування культур, їх ефективність у порівнянні із іншою технікою, економічна ефективність та надавав грунтовні відповіді на питання студентів, яких було досить багато. 

 

   Наступним  етапом заняття були безпосереньо практичні роботи із дроном-обприскувачем XAG XP 2020, старший пілот Сергій Кустол з практичним досвідом 3 роки безпосередньо першочергово провів студентам інструктаж з техніки безпеки і їх особливості при роботі із такими типами дронів. Після чого разом зі студентами вони вирушили опановувати методику створення контурів і зон перешкод для подальшого планування польотних робіт. Створивши робочий контур студенти разом з пілотом дрона перейшли до етапа підготовки та створення польотного завдання для дрона, ознайомилися із кроками виконання та особливостями створення польотних завдань, після чого запустили для виконання поставленого польотного завдання (обприскування).

 

   В процесі освоєння практичних навичок пілот дрона розповів практичні особливості використання і роботи дрона та його додаткового обладнання. І студенти із зацікавенням слухали і засвоювалю інформацію, задавали запитання і спробували власноруч, але під контролем пілота, виконувати етапи роботи із дроном і його елементами управління.  Як створювати польотне завдання для дрона, налашувували і перевіряли вузли польоту і системи розпилення. Особливо підвищену цікавість студенти проявили до системи розпилення, які параметри навколишнього середовища впливають на якість розпилення і можливі наслідки, налаштування і можливість керувати нормою виливу на одиницю площі і регулювання розміру краплин в процесі роботи. 

 

   Внаслідок проведеного заняття студенти отримали безцінні практичні знання і оволоділи аспектами і особливостями застосування сільскогосподарських безплотних літальних систем. А рослини на дослідному полігоні отримали фоліане внесення агрохімічних речовин завдяки практичним тренуванням магістрів освітньо-професійної програми "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві".

Студенти отримали позитивний настрій, цінні знання і безмежно подякували організаторам та доповідачам за надану можливість освоїти нові знання!!!

Дякуємо ЗСУ  за можливість  у проведенні таких заходів. 

Бажаємо всім учасникам невичерпного натхнення, нових ідей та найкращих результатів.

Разом ми робимо аграрну галузь кращою!

 

 

Ігор Бордюжа,
асистент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook