Знайомство студентів НУБіП з технологіями майбутнього, які є реальністю в компанії «Ерідон» уже сьогодні

18 вересня 2023 року
НУБІП
14 вересня 2023 року, за ініціативи завідувача кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика Григорія Подпрятова, викладачі кафедри у повному складі провели виїздні лабораторні заняття для магістрів 1 року навчання агробіологічного факультету і студентів НУБіП іще двох факультетів: ветеринарного, тваринництва та водних біоресурсів, відвідавши компанію «Ерідон», де ознайомили їх із сучасними технологіями у насінництві, тваринництві та післязбиральній доробці продукції рослинництва. Компанія взяла на себе усі транспортні витрати та почастувала відвідувачів смачним обідом.
Варто зазначити, що ключові посади (головний агроном, директор насіннєвого заводу, завідувач лабораторії) у компанії «Ерідон» займають випускники агробіологічного факультету, зокрема кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика.
Спочатку студенти відвідали ділянку насінництва, де вирощуються сучасні гібриди кукурудзи. Агрономічна служба компанії познайомила із зразками сучасної техніки, яка використовується при вирощуванні насіння, особливостями боротьби з шкідниками, хворобами та технологічними новаціями, які забезпечують отримання високоякісного насіння гібридів кукурудзи.

Наступним етапом поїздки стало відвідування надсучасного насінного заводу, який компанія побудувала уже під час війни, залучивши власні кошти та людський потенціал. Студенти відвідали приймальне відділення, сортувальні лінії, ознайомилися із роботою камерної сушарки та ліній по очищенню, калібруванню і фасуванню уже протравленого насіння. Сучасна лабораторія заводу забезпечує контроль якості на всіх етапах виробництва. Для забезпечення потреб заводу у тепловій енергії компанія використовує котельню, у якій спалюють сухі качани кукурудзи.

Останнім пунктом, де побували студенти, була сучасна роботизована молочна ферма, де утримується близько 500 голів худоби. Відвідувачам розповіли про особливості її роботи, вони побачили майданчики для силосування кормів та ознайомилися із технологічним обладнанням для доїння корів, доробки та зберігання молока.

Усі були вражені, як сучасним рівнем технологічного обладнання та технологій, яке використовує компанія, так і серйозним відношенням компанії до техніки безпеки. Відвідування потенційно-небезпечних ділянок виробництва відбувалося лише після проведення інструктажу та при використанні спеціальних засобів захисту.
Підсумком надзвичайно цікавого та пізнавального дня стала презентація діяльності групи компаній «Ерідон», які представлені в усіх регіонах України та працюють в різних галузях виробництва. Під час обговорення презентації один із співвласників компанії поділився свої життях шляхом, мотивуючи цим студентів до навчання та щоденної роботи над собою для досягнення поставлених цілей.

Усі відвідувачі залишилися дуже задоволені такою захоплюючою і пізнавальною поїздкою, а керівництво компанії запросило студентів для проходження практики у своїх виробничих підрозділах із перспективою подальшого влаштуванням на роботу.
Колектив кафедри та студенти НУБіП щиро вдячні завідувачу кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика професору Григорію Подпрятову та керівництву компанії «Ерідон» за організацію цієї поїздки та надану можливість ознайомитися з технологіями майбутнього уже сьогодні.
Доценти кафедри:
Сергій Гунько,
Надія Ящук,
Оксана Завадська
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook