Дегустація
"Тривають практичні заняття з магістрами першого року навчання, що відбуваються в очній формі.
Через військовий стан значна частина занять зі студентами проходила у форматі онлайн, що ускладнювала сприйняття за засвоєння навчального матеріалу. Отже, тепер є можливість зробити дегустаційне оцінювання плодів - описати не тільки форму й забарвлення плодів, а й органолептично відчути смак, аромат, щільність м'якуша, соковитість тощо.
На заняттях магістри мали можливість навість "побачити Японію" оцінюючи на смак рівень кислотності плодів японської айви, докладно ознайомитися з її плодами, що є унікальними серед плодів споріднених зерняткових культур, будучи спорідненішими за біохемічним складом до цитрини. Після кислих плодів японської айви, магісти із задоволенням посмакували великоплодою ожиною, продегустувавши декілька сортів з колекції НЛ "Плодовочевий сад". Ці нові плодові культури мають перспективи набути промислового поширення в Україні.
Володимир Меженський,
професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка
Юрій Андрусик,
доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка