Захоплююче заняття з інформаційної культури для першокурсників

20 вересня 2023 року

  Про те, що бібліотека це сучасний науковий, культурно-освітній та інформаційний центр першокурсники, звичайно, знали, але про те, що там можна так цікаво, весело, захоплююче провести час, пізнаючи при цьому різні відділи бібліотеки, не могли й припустити. Студенти 1 та 2 груп I курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології познайомилися із бібліотекою та її відділами на дуже цікавому занятті, яке провела заступник директора бібліотеки НУБіП Неллі Юріївна Маркова-Піпко. Знайомство відбулось в доступній і цікавій для студентів формі – спочатку змістовна презентація, а потім – чудовий квест з призами для переможців.


  Студенти-першокурсники дізналися, що бібліотечний фонд нашого університету нараховує понад 1 млн примірників вітчизняної та зарубіжної літератури (в тому числі рідкісні видання, спеціальна науково-технічна література), а також документів, авторефератів, журналів, газет. В центральній бібліотеці та 5-ти філіях в різних корпусах НУБіП облаштовані чудові читальні зали з сучасними комп’ютерами. Звичайно, в бібліотеці є величезна кількість підручників з різних дисциплін, художня література (класична, сучасна, іноземна), але є і нон-фікшн, науково-популярна література, де в доступній формі розповідають про серйозні речі.

 

  Зацікавила студентів інформація про електронні видання, цифрову бібліотеку та онлайн-послуги. Цифрова бібліотека у відкритому доступі налічує понад 4 тис. видань — підручники, навчальні посібники, рідкісні та цінні видання (ще 1700 року). В локальній мережі нашого університету майже 9 тис. видань, якими можуть користуватись всі студенти й співробітники університету. Здивувала та захопила студентів можливість доставки літератури на особисту електронну пошту (як підручники на семестр, так й індивідуальні замовлення).

 

 
  Неллі Юріївна розповіла, що в бібліотеці проходять різні акції, читання і флешмоби (до дня народження Тараса Шевченка, Лесі Українки), виставки картин в читальному залі та на алеї Слави. За участь в кожному заході до рейтингу студентів додаються бали, а до Дня св. Валентина та св. Миколая студенти отримують подарунки. Заступник директора бібліотеки також звернула увагу студентів на необхідність дотримання академічної доброчесності. Студенти вже з 1 курсу повинні чітко усвідомити, що в своїх роботах важливо викладати власну думку, засновану на отриманих в університеті знаннях.

  

 

  Після заняття студенти зрозуміли, що бібліотека НУБіП — це не тільки допомога в навчанні та особистий розвиток, а й місце зустрічі з науковцями, музикантами, письменниками, іншими творчими людьми, місце відпочинку, місце набуття впевненості в собі, тобто місце, яке відкриває великі можливості. А щодо квесту — це був неймовірно цікавий досвід для першокурсників, в кінці якого всі команди отримали призи!


Куратор I курсу 1, 2 груп ФЗРБтаЕ, спеціальності 202 «Захист і карантин рослин»,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин
Ольга Дмитрієва

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook