Літня школа «Sustainable State of Nature»

21 вересня 2023 року

  11-16 вересня відбулася програма літньої школи «Sustainable State of Nature» у м.Вроцлав, Польща.

  Студентам агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України була надана можливість долучитися до заходу, яку вони з превеликим задоволенням прийняли.

  Від агробіологічного факультету загалом було обрано чотири студентки 2-го та 3-го курсів: Андрієнко Олександра, Джевага Вікторія, Камєнєва Вікторія, Тхорик Любов

  Безпосередньо програма літньої школи містила на меті ознайомити студентів з екологічними обʼєктами Польщі, такими як: 

Навчальний візит - Forest Gene Bank (лісовий розсадник).


Leśny Bank Genów Kostrzyca - місце де зберігається генетичний матеріал сотень, а може й тисяч лісових порід дерев. У випадку стихійних лих чи пожеж, поляки матимуть можливість відновити біорізноманіття лісу.



Навчальний візит - гребля гідротехнічної споруди та гідроелектростанція в Пільховіце.

  Друга за висотою дамба в Польщі. Її природоохоронне значення неможливо переоцінити. Конструкція, яка враховує наявність живої фауни у водосховищі, ГЕС, яка працює від потоку води та, звичайно, рекреаційне значення.

Інноваційні методи оцінки якості навколишнього середовища - майстеркласи по запуску дронів (DJI Mavic 2 , DJI phantom 4 multispectral).

  Paweł Dąbek, викладач, який безпосередньо працює з аналітичними даними, розказав, у яких цілях та як використовують дрони у науковому світі. Учасницям програми дозволили спробувати себе в якості пілотів дрону DJI mavik 2. Приємним бонусом стали гарні фото, зроблені з висоти пташиного польоту.

 

Навчальний візит - Лесьнянська дамба на річці Квіса.


Уранові штольні в Коварах.

 

  Відвідування середньовічного замку Чоха.


  Метеорологічна обсерваторія Снєжки.

 

  З цими та багатьма іншими місцями мали змогу познайомитися учасниці проєкту. Програма літньої школи вразила своєю насиченістю та оригінальністю.

  На завершення поїздки на усіх чекав дивовижний похід у гори! Гора Снєжка, висотою 1603 м, приголомшила неймовірними пейзажами та природою, від який завмирає дихання. Це було незабутньо!


  Примітка від учасниць: «Завдяки програмі літньої школи «Sustainable State of Nature» ми отримали колосальний досвід та спогади на все життя. Ми щиро вдячні за можливість доєднатися до ініціативи у рамках програми INTERACT в рамках альянсу EU GREEN Літня школа «Sustainable State of Nature».

  Також хочемо відмітити активну позицію доцента кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води, Кравченко Ольги і бажаємо висловити подяку за інформування, допомогу і залучення студентів до міжнародних програм. 

  Міжнародний обмін студентами є невідʼємною запорукою успіху у підготовці кваліфікованих спеціалістів. Саме завдяки таким програмам ми маємо можливість поглибити свої знання у професійному спрямуванні, розширити кругозір, попрактикувати англійську мову у живому спілкування, а також представити свою alma mater НУБіП України на міжнародному рівні. 

  Щиро дякуємо організаторам даного заходу Wrocław University of Environmental and Life Sciences.

  Також окремо хочемо подякувати викладачам, які нас супроводжували Katarzyna Pawęska, Paweł Dąbek. Ви - неймовірні, дякуємо вам за Ваш час, опіку та підтримку!

  Ми, студенти з України, щиро вдячні Вам за такий теплий прийом. У наш час це дуже цінно, адже ми мали можливість цілий тиждень жити під мирним небом без війни та ракетних обстрілів.

  Дякуємо Wrocław University of Environmental and Life Sciences за запрошення і співпрацю!»

 

 

Тхорик Любов, Андрієнко Олександра,
Джевага Вікторія, Камєнєва Вікторія,
студенти агробіологічного факультету


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook