Працюємо на запит виробників птахівничої продукції – семінар-тренінг «Вимоги ЄС до виробництва інкубаційних яєць. Утримання батьківського стада»

21 вересня 2023 року
  Співпраця з провідними виробниками птахівничої продукції – невід’ємна частина діяльності науково-педагогічних працівників кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Національного університету біоресурсів і природокористування України. Таке партнерство є взаємовигідним і приносить користь всім зацікавленим сторонам, зближує учасників й призводить до ефективної діяльності у різних сферах.
  На запит AVANGARDCOIPL фахівцями НУБіП України проведено стажування керівників і спеціалістів (технологів та лікарів ветеринарної медицини) птахівничих підприємств агрохолдингу щодо актуальних питань галузі – експорту птахівничої продукції на європейський ринок.
  AVANGARDCO IPL – одна з найбільших агропромислових компаній України, що спеціалізується на виробництві яєць і сухих яєчних продуктів, є їх найбільшим експортером. Компанія експортує свою продукцію до більш ніж 40 країн світу, в основному на Близький Схід, країни Африки, Азії та ЄС. На внутрішньому ринку компанія постачає продукцію в мережі супермаркетів і роздрібні магазини, оптовим покупцям та промисловим клієнтам по всій Україні. За поголів'ям курей-несучок AVANGARDCO IPL входить у ТОП-20 світу. Компанія управляє складною і вертикально інтегрованою мережею активів, яка дозволяє випускати готову продукцію – яйця та сухі яєчні продукти. У найближчих планах компанії – постачання інкубаційних яєць курей та добових курчат на європейський ринок, що й стало підґрунтям для проведення семінару-тренінгу «Вимоги ЄС до виробництва інкубаційних яєць. Утримання батьківського стада» фахівцями кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві факультету тваринництва та водних біоресурсів за залучення висококваліфікованих фахівців Університету, державних установ, спеціалізованих комерційних лабораторій.
  Професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, доктор історичних наук Вікторія Мельник ознайомила учасників з сучасним станом виробництва та експорту продукції птахівництва в Україні, документальним супроводом продукції, охарактеризувала сучасні методи визначення статі ембріонів курей під час інкубації, підняла питання благополуччя тварин, оскільки це є актуальним для всіх виробників племінної птахівничої продукції у світі.
  В основній частині семінару були представлені нормативні документи ЄС щодо діяльності племінних птахівничих підприємств, інкубаторіїв, обговорені питання адаптації вітчизняного законодавства до європейських нормативних документів, вимоги щодо інкубаційних яєць і добового молодняку для експорту, утримання птиці батьківського стада та впровадження їх у виробничий процес (лектори – професор Наталія Прокопенко, доцент Світлана Базиволяк). Т. в. о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко детально представила процедуру експорту інкубаційних яєць курей та молодняку. Питання діагностики і методів лабораторного контролю інфекційних захворювань птахів були висвітлені у доповідях Ольги Мартиненко, генерального директора ТОВ «Експертний центр «Біолайтс» та Василини Андрійчук, керівника комерційного відділу цієї ж установи. Доповідь «Контроль сальмонельозу: сучасний стан та перспективи» для учасників семінару представила Ольга Якубчак, професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька НУБіП України.
  Усі представлені доповіді викликали жвавий інтерес учасників, що пояснює і велику кількість питань, й розгорнуті відповіді, і обговорення матеріалів наприкінці семінару. Величезний об’єм отриманої інформації, обмін досвідом, налаштування на подальшу співпрацю – результат успішного робочого дня та підґрунтя подальшого широкого виходу української продукції на європейський ринок.
  Приємно було серед учасників тренінгу побачити випускників факультету тваринництва та водних біоресурсів, а наразі співробітників агрохолдингу AVANGARDCOIPL Сергія Редьку і Наталію Сапуру (наразі Титаренко).
  Незважаючи на продовження жорстокої війни в Україні, ми всі щоденною працею наближаємо нашу перемогу над російськими окупантами і забезпечуємо шляхи для подальшого розвитку галузі птахівництва у повоєнний час.
 
Наталія Прокопенко,
професор кафедри технологій

у птахівництві, свинарстві та вівчарстві 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook