Відбулося чергове засідання вченої ради факультету

21 вересня 2023 року

21 вересня під головуванням заступника декана з організаційної роботи Віталія Коваленка відбулося засідання вченої ради агробіологічного факультету.

Про результати вступної компанії та планування профорієнтаційної роботи щодо вступу на спеціальності 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво, плодоовочівництво та  виноградарство» у 2023 р. слухали інформацію відповідального за профорієнтаційну роботу на факультеті Олександра Цизя. Доповідач детально розповів про виклики цьогорічного вступу, звернув увагу на ефективність профорієнтаційної роботи НПП. Зазначив, що у 2023 р. на агробіологічний факультет на ОС «Бакалавр» набрано 444 особи. Відмітив, що вступило два студенти із результатами НМТ 200 балів. Також закцентував увагу присутніх на вступ 2024 р. З наступного року планується новий перелік галузей та спеціальностей, розроблено нову концепцію фінансування вищої освіти, розроблено проєкт закону «Про індивідуальні освітні траєкторії, розроблено проєкт Положення про спільні освітні програми третього вищого рівня освіти, а також спеціальний законопроєкт за яким наступного року передбачено складання 4 предметів у форматі НМТ (три обов’язкових і один за вибором).

Завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів професор Віктор Забалуєв виступив із науковою доповіддю: «Моделі техноземних грунтів для сільськогосподарської рекультивації порушених земель». Активну участь в обговоренні доповіді взяли завідувач кафедри землеробства та гербології Семен Танчик, професор кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів Анатолій Балаєв, завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води професор Володимир Копілевич та ін.

Директор НДІ рослинництва та ґрунтознавства Дмитро Літвінов доповів про результати вступної кампанії в аспірантуру та результати атестації аспірантів. Також звернув увагу присутніх на надходження до спецфонду університету.

Секретар навально-методичної комісії факультету, доцент Анатолій Бобер представив посібники та навчально-методичні розробки, які після розгляду та обговорення ухвалили рекомендувати до видання.

На засіданні було розглянуто й ряд інших важливих питань життєдіяльності факультету

 

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва

 і закритого грунту 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook