Незабутнє дійство в гуртожитку №6

24 вересня 2023 року
ФВМ НУБіП України
  21 вересня відбулася незабутня моя зустріч зі студентами ветеринарного факультету в гуртожитку №6. Чому незабутня? Бо це мій рідний факультет, рідний гуртожиток рідного НУБіП, де почалася моя доросла стежка у світ широкий…

  Дякую заступнику декана Тарасу Савчуку, заступникові голови студради гуртожитку Олександру Араньошу, коменданту Тетяні Василевич, директору ННЦ ВРіСР Сергію Михнюку за добру організацію. Підозрюю, що без умілої керівної руки Отамана Цвіліховського тут також не обійшлось).
  Єдиний ґандж чудового дійства – невеликі розміри читальної зали, тому деяким студентам довелося потіснитися у проходах, біля дверей і навіть у коридорі. На зустріч прийшли й першокурсники зі славного МТФ, які щойно стали віцечемпіонами НУБіП з настільного тенісу. Приємно, що прийшли студенти й інших факультетів.
  Дякую, що вам цікаво, мої юні друзі. Це свідчення й водночас механізм Вашого високого особистісного рівня. Рівень його величности – студента НУБіП України! Бо рівень особистости формується рівнем її потреб та інтересів. Цю тезу я повторюю студентам на кожній такій зустрічі.
  Патріотизм, активна, дієва любов до свого народу, рідної землі, культури, мови, історії, пошана до Героїв минулого й сьогодення і витворена цим система емоцій, почуттів, стимулів і пересторог, ціннісних орієнтацій, мотивів діяльности й поведінки людини – ті рушійні сили, той морально-психологічний капітал, який «творить великих людей і великі нації» (за С. Петлюрою).
  Це також аксіома, ігнорування або брутальне спотворення якої в минулому принесло нам велике педагогічне зло, – сотворило сумнозвісний типаж «совєцкого чєловєка», байдужої, заляканої людини з комплексом етнічної неповноцінности. Саме така спотворена людина дуже схильна до шкідливих звичок, корупції, найрізноманітніших порушень суспільних норм…
  Про шкідливі звички і профілактику боротьби з ними ми також поговорили з молоддю. Людина, яка має сенсом життя служіння своєму народові, знайде у цій царині незрівнянно більше задоволень, насолод, «драйву і кайфу», ніж у алкоголі чи наркотиках. І справжніх друзів, і чесний, гордий, гідний шлях!
  З великого екрана на присутніх дивилися красиві лики Героїв боротьби за волю України 1917-2023 рр. … і їх нерозтрачені сили пливли до наших грудей. О земле жорстока й мила, ковтнула ти їхні дні — усе, що вони любили, віддай долюбить мені! Усе, що вони не домріяли у чорному ґвалті боїв, хай клекотом і завіями ввірветься в думки мої! Вслухайтеся, земле і небо, у рокіт страждань моїх — живім не лише за себе,ми мусимо жити й за них! (За В. Симоненком).
 
  Завжди на таких зустрічах даю слово і присутнім. Аспірантка Ольга Красновид прочитала свої чудові вірші. А високий гість дійства, студент МТФ Ярослав Львов, заспівав під власну гітару свої авторські пісні.
 

  Ви питаєте, коли буде наступна імпреза? – 26 вересня на факультеті аграрного менеджменту! Відчуваю, що Отаман Остапчук з когортою готують щось неймовірне!)

 
Володимир Гонський,

ННЦ виховної роботи і соціального розвитку 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook