Від теорії до практики - один крок: студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК активні учасники міжнародної виставки «INPRODMASH UPAKOVKA - 2023»

22 вересня 2023 року

 Як же добре, що ми навчаємося в місті, де завжди можна знайти не тільки розваги поза навчальним процесом, але й отримати нові знання безпосередньо від виробників технологічного обладнання та упаковки для харчової промисловості. Саме таке в голові прокрутилося в кожного студента факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК після відвідування виставки INPRODMASH$UPAKOVKA 2023, на якій з великим задоволенням побували майбутні харчовики та викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів та Марія Жеплінська.

     Виставка, яка працювала протягом двох днів, а саме 20 та 21 вересня 2023 року, виявилася дуже інформативною, в першу чергу для поповнення свого багажу знань з технологічного обладнання для переробки сировини і отримання готової продукції в багатьох галузях харчової промисловості. На виставці можна було побачити і оцінити роботу технологічного обладнання для м’ясопереробної, молочної, хлібопекарської, кондитерської, рибопереробної промисловостей, для переробки овочів і фруктів, для консервної та масложирової промисловості, для виробництва та розливу напоїв, а також для виробництва морозива. Крім цього були представлені стенди з допоміжного обладнання та промислової санітарії.
     Студенти уважно слухали кожного виробника щодо принципу роботи того чи іншого обладнання. Проте найбільше їх зацікавили апарати, які призначені для сушіння та коптіння м’яса і риби, тістомісильні і збивальні машини для отримання здоби і кондитерських мас. А як цікаво було дивитися на упакування галетів, печива на пакувальних машинах, систему автоматизації для накладання на сировину штрих-коду з додаванням основної інформації про продукт як в чорній, так і кольоровій гамах. Це треба було бачити! Бо словами не можна передати весь цей процес. Тому всі залишилися надзвичайно задоволеними від побаченого і почутого. Як бонус отримали рекламні проспекти та інформацію і тепер зможуть в своїх курсових і дипломних проєктах втілити те, чого не вистачало. А ще на таких заходах завжди є можливість провести профорієнтаційну роботу, чим ми і скористалися. Розповіли про НУБіП України, про спеціальності, які здобувають студенти на факультеті, поділилися буклетами і запросили на навчання рідних, близьких та знайомих від представників фірм, що обули присутні на виставці. Як в тій українській пісеньці співається «Хто сильний – той доб’ється, хто хоче – той завжди знайде». Саме за таким принципом працюємо ми – дізнаємося про все нове, при цьому не забуваємо і про себе розказати.
     Висловлюємо слова вдячності організаторам заходу за таку чудову можливість побувати і ознайомитися з українськими і зарубіжними технологічними новинками, адже отримання нових знань не зашкодить в будь-якому віці – ні студентам, ні викладачам. 
     Всього цього могло і не бути, ми могли і не отримати в Міжнародний день миру такого свята, якби не наші мужні захисники, одні з яких захищають нас на північних, східних та південних кордонах, а інші цієї ночі успішно збили ворожі ракети в небі нашої столиці. Низько вклоняємося кожному і кожній за Вашу важку працю і запевнямо всіх, що ми відпрацюємо по-своєму, так як можемо – будемо творити нові харчові продукти, корисні, смачні, з родзинкою. Бо ми ж українці, а українському роду нема переводу!
 

Марія Жеплінська,
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook