На економічному факультеті стартувало впровадження вітчизняного бухгалтерського програмного забезпечення «Дебет Плюс» у навчальний процес

22 вересня 2023 року

 Кафедри обліку та оподаткування і статистики та економічного аналізу здійснюють підготовку за освітніми програмами «Облік і аудит» та «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування». Для забезпечення високого рівня знань, вмінь та отримання необхідних компетентностей і досягнення програмних результатів навчання, кафедрами постійно застосовуються активні методи навчання.


   Велике значення для підготовки бухгалтерів має використання у навчальному процесі автоматизованих інформаційних систем. Тому налагодження співпраці з провідною українською компанією, яка є розробником якісних бухгалтерських програм – ТзОВ «Дебет Плюс» є елементом освітньої стратегії наших кафедр.
    У рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між НУБіП України та ТзОВ «Дебет Плюс» 20 вересня 2023 року відбулася робоча зустріч представників зацікавлених осіб. Від ТзОВ «Дебет Плюс» на економічний факультет завітали: директор з маркетингу Сергій МОЗГОВИЙ, модератор компанії д.е.н., професор Володимир ОСМЯТЧЕНКО, головний економіст відділу кон’юнктурних опитувань та звітності НБУ Андрій ГРАБАРЄВ. Учасниками робочої зустрічі від кафедри статистики та економічного аналізу були – координатор співпраці в.о. завідувача кафедри статистики та економічного аналізу к.е.н., доцент Андрій МУЗИЧЕНКО, гарант ОПП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» д.е.н., професор Інна ЛАЗАРИШИНА, к.е.н., доцент Михайло ГУЗЬ, к.е.н., доцент Анатолій ШИШ.
    Від кафедри обліку та оподаткування взяли участь в.о.завідувача кафедри обліку та оподаткування к.е.н., доцент Володимир ЛИТВИНЕНКО, гарант ОНП «Облік і аудит», д.е.н., професор Любов ГУЦАЛЕНКО, к.е.н., доцент Світлана ДЕРЕВ’ЯНКО, к.е.н., доцент Людмила МЕЛЬЯНКОВА, к.е.н., доцент Оксана ДАНІЛОЧКІНА, к.е.н., старший викладач Любов МИСЬКІВ, старший викладач Олег КРИВОРОТ. Також до зустрічі долучилася в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Вікторія КОСТЮК.
     Декан економічного факультету, д.е.н., професор Анатолій ДІБРОВА висловив думку, що така співпраця піде на користь як компанії, так і нашим науково-педагогічним працівникам і студентам.
      Гості презентували «Дебет Плюс» – програмний комплекс для автоматизації бухгалтерського, оперативного та фінансового обліку підприємств, установ та організацій, а саме – «Бухгалтерський облік для України» та «Бухгалтерський облік для бюджетних установ». Відбулося активне обговорення можливостей використання програм у навчальному процесі, а також подальшої співпраці щодо удосконалення програмного забезпечення обліку в Україні і, зокрема, у аграрному секторі економіки.
 
Інна ЛАЗАРИШИНА,
професор кафедри статистики та економічного аналізу

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook