Пошуки глобальних партнерств в розрізі дружньої співпраці з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді!

25 вересня 2023 року

Співробітники кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька доцент Поляковський Василь Михайлович разом із в.о. завідувача кафедри Соломоном В’ячеславом Віталійовичем з дружнім візитом відвідали Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді. Перлина зеленої зони міста Києва площею в 25 гектарів на мальовничих пагорбах якої розміщений заклад з майже 100 річною історією та зі шлейфом відчуття старовини та пережитих різними поколіннями молоді творчих та юнацьких літ. В закладі впродовж десятків років проходило становлення формування науковців, вчених-дослідників, видатних вчителів та навіть космонавтів.

При вході на закриту територію нас привітно зустрів директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії наук вищої освіти України Вербицький Володимир Валентинович і власне сам провів екскурсію закладом що тривала протягом трьох годин поспіль.

На території розміщено ряд локацій, на яких розміщені для зацікавленої науково орієнтованої молоді спеціалізовані лабораторії, навчальні кабінети, навчально-дослідні ділянки для вирощування рослинної продукції, виноградник, який налічує більше 300 сортів винограду, персиковий та яблуневі сади. Школярі-юнати різних класів здобувають знання з глиняної справи, робота з лозою, художньої творчості з петриківського розпису, соломо плетіння, тощо.

В центрі є «МУЗЕЙ ХЛІІБА» де зібрана колекція зі всієї України у вигляді випеченого хліба та короваїв з різних куточків.

Зі слів директора, який очолює заклад понад 30 років має бажання зібрати «НОЄВ КОВЧЕГ» кожного виду тварин по парі. Серед зібраних колекцій на території є кролеферма з різними породами кролів, голуб’ятня із сотнею голубів, гуси, качки, цесарки, фазани, поні, а також віслюк.

Серед ландшафтних декорацій закладу на окремій ділянці посаджені «ТУЇ НІКОЛАЄНКА» висаджені Станіславом Миколайовичем під час його каденції, як 6-ого Міністра освіти і науки України.

Також на базі закладу Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді широко розвинена видавнича діяльність. Серед публікацій це журнал «ПАРОСТОК» для дітей та юнатства біолого-натуралістичного спрямування, журнал «ФАКТОР», газета «ЮНАТ» та багато інших періодичних видань.

В розрізі візиту було обговорено ряд взаємодій із погодженням співпраці між закладами Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді та Національним університетом біоресурсів і природокористування України, підписано «Договір про співробітництво та організацію взаємовідносин».

 

В.о. завідувача кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька, к.вет.н., доцент Соломон В.В., к.вет.н., доцент Поляковський В.М.
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook