Здобутки Європейської науки і практики на конференції Європейського коледжу ветеринарного громадського здоров’я

25 вересня 2023, 12:48

Доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Марія Галабурда взяла участь у науковій конференції Європейського коледжу ветеринарного громадського здоров’я, яка відбулися на базі факультету ветеринарної медицини Вільного університету Берліну 20-22 вересня 2023 року .

Цьогорічна наукова конференція та щорічні загальні збори Європейського коледжу ветеринарного громадського здоров’я (ECVPH), було організовано за темою "Ветеринарні виклики громадському здоров'ю через взаємодію між сільськогосподарськими, дикими тваринами та навколишнім середовищем".
Програма конференції дозволила учасникам ознайомитися із сучасним станом досліджень, які розкривають різні аспекти впливу на здоров’я населення хімічних та біологічних ризиків джерелом яких можуть бути свійські, дикі тварини та різні фактори довкілля, що сприяють прояву ризиків.

Окрім загальної програми конференції було проведено паралельні семінари для обговорення проблем ветеринарного громадського здоров’я та обміну позиціями з огляду на підхід Єдиного здоров’я.
Під час щорічної загальних зборів дипломантів коледжу, які координують актуальні наукові дослідження та визначають перспективи галузі ветеринарного громадського здоров’я доктор Матіас Грейнер – професор ветеринарної епідеміології Європейського коледжу ветеринарного громадського здоров’я, на керівник відділу Впливу Федерального інституту оцінки ризиків виступив із пропозицією прийняття у резидентуру Коледжу лікарів ветеринарної медицини з України.

Учасники конференції мали можливість обмінятися ідеями та досвідом і налагодити точки дотику в дослідницьких сферах чи практичних проблемах.
Довідково: Європейський коледж ветеринарної охорони здоров'я (ECVPH) був заснований у 2001 році у відповідь на зростаючу потребу у кваліфікованих фахівцях ветеринарної медицини для роботи в секторі громадського здоров'я. Коледж надає спеціальну освіту в галузі епідеміології, аналізу ризиків, систем моніторингу та нагляду, законодавства, оцінки систем управління безпечністю харчових продуктів та благополуччя тварин по всьому харчовому ланцюгу.

 

Марія ГАЛАБУРДА, доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook