Співпраця НЕНЦ МОН України: агрохіміки діляться досвідом використання методик STEM-освіти у навчальному процесі

25 вересня 2023 року

STEM-освіта на сьогодні є дієвим інструментом формування успішної особистості, генерування нових ідей і знань. Ця форма освіти базується на використанні практично-орієнтованих форм навчання і допомагає здобувачам професійно зорієнтуватись.

   20 вересня відбулася Авторська педагогічна майстерня «STEM – світ інноваційних можливостей: досвід закладів позашкільної освіти». На ньому Національний університет біоресурсів і природокористування України представляли: Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва та Ігор Бордюжа, асистент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва.
   У першу чергу Надія Бордюжа ознайомила учасників заходу із структурою університету, спеціальностями, за якими наш університет веде підготовку фахівців. Особливу увагу приділила можливостям агробіологічного факультету. Ознайомила із лабораторіями і обладнанням кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва. Провела профорієнтаційну роботу. До того ж, співробітниками кафедри була представлена інформація про те, у яких формах ведеться співпраця із Національним Еколого-Натуралістичним Центром МОН України. Це різноманітні заходи: Всеукраїнський турнір юних хіміків, Всеукраїнський конкурс «Юний селекціонер», різноманітні Виставки досягнень молодих природознавців-дослідників, Всеукраїнські зльоти юних дослідників, конкурси наукових робіт, підвищення кваліфікації для вчителів, тощо. Особливу вагу приділили формам взаємодії із вихованцями і вчителями при проведенні Всеукраїнського турніру юних хіміків.

 

 

 

   У результаті обговорення наприкінці заходу учасники заходу означили важливість взаємодії у трикутнику «заклади позашкільної освіти – вища школа – виробництво». Адже, ми створюємо закритий цикл у підготовці повноцінного якісного фахівця. Заклади шкільної та позашкільної освіти мають підготувати якісного вступника вже професійно зорієнтованого. Вища школа зацікавлена саме у таких вступниках і прагне підготувати якісного спеціаліста для виробництва. Без підтримки агробізнесу, нажаль, у сучасних умовах це забезпечити неможливо. І ми, загалом, маємо перейти на світову модель підготовки фахівців, де виробництво приймає безпосередню участь у освіту на різних її рівнях. І дуже добре, що станом на сьогодні наш агробізнес це прекрасно розуміє і вкладає свої ресурси в освіту.

 

   Тож, працюємо спільно на підготовку якісного повноцінного спеціаліста, який буде розвивати агробізнес в Україні!
Дякуємо ЗСУ за їх титанічну роботу та можливість нам займатися своєю справою у вільній Україні і розвивати освіту в Україні!

Ігор Бордюжа,
асистент кафедри агрохімії
та якості продукції рослинництва
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook