Відбулась перша робоча зустріч учасників консорціуму програми LIFE - CLEAN ENERGY TRANSITION

26 вересня 2023 року

Скорочення викидів вуглекислого газу, досягнення повністю декарбонізованого будівельного фонду до 2050 року з огляду на енергетичну кризу в Європі, післявоєнну відбудову України шляхом застосування відновлювальних джерел енергії та цифрових технологій є пріоритетними засадами, покладеними в основу Директив та Стратегій Європейського Союзу.
Національний університет біоресурсів і природокористування України долучився до програми LIFE - CLEAN ENERGY TRANSITION.
Нещодавно у м. Мехелен (Бельгія) відбулась перша робоча зустріч учасників проєкту «New Skills for Nearly Zero Energy Buildings» (Нові навички для будівель з майже нульовим енергоспоживанням). Проєкт спрямований на підготовку та перепідготовку фахівців щодо застосування «розумних» фотоелектричних, теплових, водневих систем у будівлях на всіх рівнях проєктування, експлуатації та технічного сервісу.
Серед доповідачів –координатор проєкту Paul De Schepper, «The Knowledge Centre for Energy-related research» (Центр енергетичної експертизи), Thomas More (TMU), Бельгія; Nina Nikolova, Sdruzhenie Kamara Na Instalatorite V Bulgariya (Асоціація інсталяторів Болгарії), Болгарія; Evelina Stoykova та Ivanka Pandelieva-Dimova, Sofia Energy Centre (SEC), Софіївський енергетичний центр Болгарія; Andrea Galeota, Padova Chamber of Commerce (CCIAA PD), торгово-промислова палата в м. Падова, Італія; Aniol Esquerra та Marta Garcia, Ecoserveis (Організація з енергоменеджменту), Іспанія; Georgia Veziryianni «Centre for renewable energy sources and savings» (CRES) ( Центр відновлюваних джерел енергії та збереження), Греція; Світлана Макаревич та Олена Шеліманова, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Національний університет біоресурсів і природокористування України.
Кожна з команд учасників презентувала свої установи та можливості для реалізації ідей проєкту.

 

Під час зустрічі були окреслені і конкретизовані завдання та порядок виконання змістовної частини проєкту: погоджені пункти Угоди про Консорціум, терміни та місце проведення наступних зустрічей, встановлено строки виконання робочих пакетів та форми звітування.
На завершення учасники зустрічі обговорили та затвердили логотип і протокол спільного засідання,

 

Щиро вдячні координатору проєкту Paul De Schepper за організацію зустрічі та теплий прийом.

 


Світлана Макаревич
,
доцент кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова
Олена Шеліманова,
доцент кафедри теплоенергетики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook