Відбулося заняття з дисципліни "Гігієна тварин" на тему "Оцінка якості грубих кормів, силосу і коренебульбоплодів" у здобувачів вищої освіти 7 групи 3 курсу факультету ветеринарної медицинии

27 вересня 2023 року

Своєчасна оцінка якості кормів, контроль за їх заготівлею і санітарним станом під час зберігання – важливі заходи у профілактиці захворювань та підвищенні продуктивності тварин, особливо у період зимово-стійлового утримання. Тому ветеринарно-санітарна оцінка силосованих та сінажованих кормів, особливо під час їх зберігання і використання, має бути у центрі уваги працівників ветеринарної медицини. Порушення технології силосування призводить до утворення в силосній масі шкідливих для тварин масляної і пропіонової кислот, ацетону, аміаку, амідів кислот, амінів тощо. Згодовування такого силосу лактуючим коровам порушує білковий, вуглеводний, ліпідний обмін речовин, зумовлює аномальний розвиток плоду у вагітних тварин, а також призводить до абортів, патологічних родів, затримки посліду, зниження імунобіологічних властивостей молозива, викликає захворювання новонароджених телят, збільшує яловість корів. Якість соковитих кормів визначають органолептичним і лабораторним методом.
На занятті ми навчились визначати органолептичні показники та кислотність грубих кормів (сіно, солому) та соковитих кормів (силос, сінаж).

 

 

Світлана Удод, студентка 3 курсу 7 групи факультету ветеринарної медицини
Василь Поляковський, доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook