Ректорат: змінюємо графік освітнього процесу, потужно беремо участь у конкурсі наукових проєктів, інтенсивно готуємося до опалювального сезону

27 вересня 2023, 11:00
  26 вересня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Очільник університету акцентував увагу на фінансовому стані, за час воєнного стану не відбулося жодної затримки з виплати заробітної плати, вчасно і в повному обсязі сплачуються комунальні послуги. У майбутньому передбачається зміна моделі фінансування університетів, запровадження сертифікатів за якими навчатимуться студенти. Триває дискусія про виключення коледжів зі складу університетів. Через погодні умови важка ситуація в навчально-дослідних господарствах – посуха унеможливлює провести посівну кампанію.

 

  Зміни до графіку освітнього процесу презентував начальник навчального відділу Ярослав Рудик. З наступного тижня на дистанційну форму навчання переходять магістри першого року навчання. З 2 жовтня на очне навчання виходять студенти 2-3-го курсів. Відповідне рішення прийнято ректоратом одноголосно.

 

  Результати І етапу конкурсного відбору наукових проєктів представив начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. З 82 проєктів відібрано 70. Вони мають понад 75 балів і загальна сума їхнього фінансування 69,3 мільйона гривень. Лідерами є факультети тваринництва та водних біоресурсів, ветеринарної медицини, гуманітарно-педагогічний, агробіологічний. Ректорат рекомендував вченій раді затвердити перелік проєктів для участі в ІІ етапі конкурсу.

 

  Про фінансово-економічний стан та хід осінньо-польових робіт в НДГ доповів начальник відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практик Микола Грунтковський. Він закцентував на результатах збору ранніх зернових, перебігу збирання соняшнику, підготовці до осінніх польових робіт і планах на посівну кампанію. Господарства в достатньому обсязі заготовили сіно та силос. Проблему становить складність реалізації вирощеної продукції через низьку ціну.

 

  Про готовність університету до опалювального сезону доповів проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Ревізію та технічне обслуговування пройшли всі автоматизовані теплові пункти, зроблені ремонти інфраструктурних мереж, здійснені випробування запірної арматури, проведена промивка систем опалення. Всі об’єкти заживлені основними та резервними кабелями. Підготовлені генератори.

  Начальник відділу аспірантури Віталій Вакуленко презентував зміни до Положення про організацію освітнього процесу підготовки здобувачів ступеня PhD в НУБіП України та до Правил прийому на навчання до аспірантури НУБіП України в 2023 році, які стосуються надання академічної відпустки за станом здоров’я. Ректорат рекомендував вченій раді затвердити ці зміни.

 

  Про стан постановки на військовий облік студентів університету набору 2023 року доповів начальник підрозділу військової мобілізації та взаємодії із ЗСУ Геннадій Ржевський. Протягом тижня студенти нового набору та аспіранти мають завершити процедуру постановки на військовий облік, інакше з 2 жовтня згідно діючого законодавства ті, хто це не зробить, будуть відраховані з університету.

  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив, що у зв’язку з певним резервом стипендіального фонду з жовтня кількість стипендіатів буде дещо збільшена. Відповідне рішення має прийняти вчена рада.

  Голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький подарував членам ректорату інтелектуальну гру «Корпорація НУБіП» для глибшого вивчення історії університету.

 

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook