«Європейський день мов» на гуманітарно-педагогічному факультеті

28 вересня 2023 року

 «Ми повинні вивчати мови – це єдина річ,
яку корисно знати навіть погано»

(Като Ломб)

  Рада Європи проголосила 26 вересня «Європейським днем мов», який покликаний привернути увагу громадян Європи до важливості вивчення мов для розвитку багатомовності та міжкультурного взаєморозуміння і заохочувати їх до вивчення мов протягом усього життя. Цей день присвячено пропагуванню мовного і культурного розмаїття, адже збереження і розвиток мов є офіційною мовною політикою Євросоюзу.

  Європейський день мов є значною подією насамперед для студентів-філологів, тому щорічно 26 вересня особлива увага, хоч і у різних формах – дискусії, воркшопу чи навіть «пятихвилинки» на окремих парах – приділяється цьому дню. Не став винятком і цьогорічний Європейський день мов, який відзначали філологи різних курсів.

 

  Студенти другого курсу спеціальності «Психологія» (гр. ПС-22003) також долучилися до відзначення Європейського дня мов. Практичне заняття з дисципліни «Друга іноземна мова – польська» було присвячене найцікавішим туристичним об’єктам Польщі, віртуально мандруючи якими студенти не тільки вивчили нові слова, а й познайомились з культурно-історичними традиціями і звичаями наших найближчих і найгостинніших сусідів-європейців.

 

Наталія Ольховська, Лариса Колодіна,
доценти кафедри іноземної філології і перекладу

Богдан Назаров,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook