Навчання і виробничий досвід впровадження моніторингу посівів за допомогою дронів.

28 вересня 2023 року

  Внесення засобів захисту рослин дронами сьогодні є перспективним напрямом у регулюванні комплексу шкідливих організмів. Так, сучасні дрони обладнані мультиспектральними камерами, які допомагають спланувати роботу дрона обприскувача так, щоб він працював лише у тих місцях, де це необхідно. Невеликі витрати паливно-мастильних матеріалів, ефективне покриття рослин (за рахунок дрібної краплини), низький рівень шуму – все це призводить до зацікавленості фахівців у використанні дронів для захисту рослин.

  На кафедрі ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин у навчальний процес впроваджується моніторинг стану посівів сільськогосподарських культур за допомогою дронів із регламентованим застосуванням бакових композицій засобів хімічного і біологічного захисту рослин. Зокрема у короткоротаційних польових сівозмінах, а також за систематичного аналізу комплексу факторів у овочівництві.

  Вперше фахівці кафедри розробили дистанційний моніторинг контролю наслідків застосованих засобів хімізації на технічних й ефіроолійних культурах із наданням прийомів детоксикації культурних рослин на перших етапах органогенезу. У нових формах землекористування за наукового супроводу фахівців кафедри впроваджуються ресурсоощадні технології захисту рослин від комплексу шкідливих організмів із високою економічною ефективністю. Це є новітнім науковим етапом роботи колективу кафедри.
  Ми запрошуємо до плідної співпраці студентів, яким буде надана всебічна практична підготовка, зокрема на придбаному кафедрою дроні.

 

Ольга Дмитрієва, доцент кафедри ентомології,
інтегрованого захисту та карантину рослин

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook