Ph.D. Очний лекційний день аспірантів 1-го року навчання: лекція ректора Станіслава Ніколаєнка та начальника НДЧ Володимира Отченашка

28 вересня 2023 року
  Національний університет біоресурсів і природокористування України продовжує активно працювати над підвищенням якості освіти та підготовки молодих науковців. Відповідно до попередньо затвердженого розкладу навчання аспірантів денної/вечірньої форм першого року навчання 27 вересня 2023 року відбулась чергова лекція з дисципліни «Педагогіка та управління закладами вищої освіти», лектором якої був доктор педагогічних наук, професор Станіслав НІКОЛАЄНКО.
  Тема лекції – «Правове забезпечення фінансово-господарської діяльності та організації охорони праці в закладах освіти. Зарубіжний досвід функціонування та законодавчого забезпечення діяльності закладів освіти», звісно, не випадкова, оскільки вона стосується ключових аспектів управління та функціонування сучасних освітніх установ.
  Аспіранти мали реальну можливість розглянути схеми фінансування за всіма бюджетними програмами, структуру використання коштів загального фонду на прикладі нашого університету.
  На прикладі зарубіжного досвіду  Станіслав Миколайович продемонстрував у своїй презентації посібник «Модель нового американського університету», авторами якого є Майкл КРОУ та Вільям ДЕБАРС, ознайомив здобувачів з особливостями управління дослідницькими університетами за зразком Університету штату Айова. Також на лекції ректор звернув увагу на аспекти та проблеми у фінансовому забезпеченні, з якими мають справу університети України під час своєї діяльності в сучасних умовах, у зв’язку з російською агресію.
 
  Під час лекції начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка, в межах дисципліни «Організація проведення наукових досліджень», аспіранти ознайомились з дослідницькою та виробничою інфраструктурою НУБіП України – наявними можливостями для всіх науковців.  Володимир Віталійович відзначив, що університети України, маючи високий кадровий потенціал, наявну матеріально-технічну базу, мотивованих здобувачів вищої освіти, відкриті для співпраці з бізнесом та іншими суспільними інституціями для підвищення впливу на розвиток країни задля формування перемоги й післявоєнного відновлення.
 

  Очні лекції були не лише інформативними, але й надихаючими для аспірантів, які відчули себе частиною активного і наукового середовища НУБіП України.

 
Віталій Вакуленко,

завідувач відділу аспірантури 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook