Механіко-технологічний факультет разом із автошколою університету активно відновлюють автодром для навчання студентів

29 вересня 2023 року
   Серед студентства університету, з кожним роком, зростає попит на оволодіння теоретичним і практичним досвідом керування автомобілем. Крім того, кожен студент інженерного профілю, обов’язково повинен мати права, на керування транспортом та енергетичними агрегатами. В зв’язку з цим виникає необхідність розширення навчальної бази, для практичних вправ і тренінгів, з водіння транспортних засобів. Проходження практичних тренінгів дозволяє сформувати у водіїв, навички аналізу і прогнозування дорожньої ситуації, оволодіння прийомами безпечного подолання перешкод, на дорозі, технікою ефективного гальмування, що дозволяє максимально знизити ймовірність потрапляння в дорожньо-транспортні пригоди. Для ефективного провадження занять, особливо, на перших стадіях навчання водіїв, необхідно мати спеціалізовані полігони або автодроми.

   Наразі, студенти механіко-технологічного факультету, разом з майстрами автошколи університету, наполегливо готують автодром, біля 11 навчального корпусу, для опанування знань, з керування автомобілем та аграрною технікою. Перед тим, як покласти тверде покриття, на спіралі автотреків, потрібно упорядкувати саму територію полігону та виконати об’єм підготовчих робіт. Зачищення території, від хаотичної порослі, вирівнювання площі та транспортна розбивка майданчика – основні завдання, які стоять перед працівниками.

   Приємно вражає той факт, що студенти механіко-технологічного факультету, свідомо виявили ініціативу, до участі в опоряджувальних роботах. На факультеті сформовані студентські бригади, які у вільний від навчального процесу час, активно працюють, на території автодрому. За словами самих здобувачів вищої освіти, вони виконують потрібну місію, необхідну для якісного розвитку фахівців інженерного профілю. Адже інженер, або транспортний фахівець повинен знати технічні засоби і відчувати їх поведінку, у практичних ситуаціях.
   Тримаємо практичну складову освітнього процесу, у пильному полі зору. Закріплюємо компетентності освітніх програм, в прикладному розвитку.

 

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної та виховної роботи
механіко-технологічного факультету
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook