«Діти сонця»

29 вересня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Бджоли – приклад згуртованості та невтомної працелюбності! Найбільші трудівниці із усіх комах, не лише запилюють рослини, а це продовжує життя на Землі, вони ще дарують людині цінні продукти: мед, маточне молочко, бджолину отруту, прополіс, пергу, віск, – які є природними антибактеріальними речовинами. Велике значення в успішному бджільництві має правило трьох «Г»: їх Генетичне походження, що дозволяє здійснити добір найкращих бджолосімей, якісна Годівля та кормова база – поліфлорність угідь та насаджень, а також дотримання Гігієнічних вимог з метою профілактики та недопущення поширення захворювань інвазійного та інфекційної походження.

   Якраву доповідь, яка була насичена різноманітними прикладами та науковими фактами, презентував завідувач кафедри бджільництва, доктор сільськогосподарських наук, професор Повозніков Микола Гаврилович під час екскурсії на головній пасіці університету, яку було проведено для студентів 1 курсу 7 групи та наставника групи, доцента кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії Гончарова Сергія Леонідовича.

    

   Кафедра бджільництва або, як Микола Гаврилович із любов’ю називає «серце університету», розташована в мальовничому місці Голосіївського лісу, поміж вікових дерев та пагорбів.

    

   Микола Гаврилович ознайомив відвідувачів із різними варіантами утримання бджіл та отримання меду, а також інших продуктів бджільництва. Продемонстрував вулики різноманітних конструкцій: від первинних колод до сучасних вуликів, які за допомогою мобільного зв’язку дозволяють контролювати масу зібраного меду, температуру та вологість всередині вулику та інші параметри, за використання звичайного смартфона.

   Отже, бджоли не тільки роблять важливий внесок у продовольчу безпеку, як запилювачі рослин, але вони є ключовим елементом для збереження біологічного різноманіття нашої чарівної української природи!

Доцент кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії

Гончаров Серій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook