Співпраця науки та бізнесу – як запорука розвитку

29 вересня 2023 року
     Співпраця між бізнесом і наукою є ключовим фактором для наукового прогресу та інноваційного розвитку економіки нашої держави. Бізнес може використовувати наукові дослідження і технології для створення нових продуктів, послуг і процесів. Це дозволяє підвищити конкурентоспроможність компаній і покращити якість життя споживачів.
     Наука може допомогти бізнесу вдосконалювати виробничі процеси, зменшувати витрати на виробництво та підвищувати продуктивність, а спільні науково-бізнесові проекти можуть допомогти створити нові ринки та індустрії, забезпечуючи нові можливості для бізнесу і споживачів.
     25 вересня 2023 року на кафедрі фінансів під головуванням в.о. завідувача кафедри, доктора економічних наук, професора Наталії Швець відбулася онлайн-зустріч з представниками бізнесу щодо пошуку нових можливостей співпраці.

    Під час обговорення Наталія Романівна, викладачі кафедри фінансів та аспіранти охарактеризували основні вектори та можливості щодо проведення наукових досліджень й зазначили їх пріоритетні напрямки.

       Сьогодні, бізнес, замовляючи наукові дослідження, сприяє університету в його розвиватку і розширенні своїх можливостей.
 
       Співпраця науки і бізнесу сприяє обміну знаннями і досвідом між різними секторами суспільства, що надає можливість науковцям долучатися до процесів в бізнесі та йти в ногу з ним.
 
     За результатами обговорення, були окреслені напрями наукових досліджень викладачів кафедри фінансів та знайдені перші точки дотику для подальшого старту діяльності.
 
Максим Клименко,
асистент кафедри фінансів

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook