Студенти спеціальності "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство" ознайомилися з історією та основними етапами становлення НУБіП України

29 вересня 2023 року

Музей історії НУБіП України є навчальним, науково-дослідним і культурно-освітнім структурним підрозділом університету і займає важливе місце у виховному процесі студентів.

Екскурсію музеєм для студентів 1 курсу стеціальності "Садівництво, плодоовочіівництво та виноградарство" провела кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Чумак, яка розповіла, що експозиція музею поетапно розкриває історію становлення та розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України. Музей складається з трьох відділів. Перший присвячено становленню сільського господарства на території України починаючи із трипільської культури та історії становлення майбутнього аграрного університету. Студенти мали можливість побачити археологічні знахідки, перші залікові книжки, екзаменаційні відомості, фотографії першого, другого та четвертого корпусів, які були побудовані першими.

Наступна експозиція присвячена другій світовій війні, АТО та теперішній жорстокій війні з російським агресором. Екскурсовод наголосила, що студенти та викладачі університету добровільно стали на захист нашої держави і багато з них загинули. 

Третя експозиція присвячена періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України. Експозиція представлена світлинами, історичними документами, речами і подарунками від гостей та випускників університету.

Дякуємо Тетяні Миколаївні за цікаву та пізнавальну екскурсію!

 

Віра Кутовенко, куратор 1 курсу

спеціальності «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook