Співпраця кафедри банківської справи та страхування з банківськими установами – справа обопільно перспективна

30 вересня 2023 року

    Для кожного педагогічного колективу заповітною мрією завжди була підготовка студентів на такому рівні, який би дозволяв їм безпроблемно входити в колективи, які приймають їх до себе на роботу. Для кожного роботодавця бажаним було би отримати спеціаліста, максимально підготовленого до виконання своїх професійних обов’язків, без суттєвих затрат часу і витрат на його до навчання.

В умовах воєнного часу проблема якісної підготовки фінансистів стає особливо актуальною, бо багато співробітників банківської системи знаходяться в лавах ЗСУ, а процес надання банківських послуг юридичним і фізичним особам має бути безперервним. Тож педагоги і банківські працівники спільно шукають шляхи  подолання кадрової проблеми. 

Днями було укладено меморандум про співпрацю та партнерські відносини між Національними університетом біоресурсів і природокористування України і АТ «ТАСКОМБАНК». Даним документом передбачаються принципи, напрями співпраці та наміри ефективної співпраці у галузі навчально-методичної і наукової діяльності щодо підвищення якості підготовки фахівців банківської справи, розвиток професійних компетентностей у здобувачів вищої освіти для забезпечення потреб суспільства.

 

Кафедра банківської справи та страхування НУБіП України і працівники АТ «ТАСКОМБАНК» домовились співпрацювати у сферах освітньої, профорієнтаційної, навчально-методичної, екологічної, виховної, організаційної та ін. видів діяльності; погодились брати участь у наукових, інноваційних та ін. проєктах і програмах, які становлять спільний інтерес учасників угоди і суспільства; сприяти розвитку громадянської, культурної, екологічної, креативної свідомості суспільства. 

Виконанню цих важливих завдань буде слугувати новостворена  кафедрою банківської справи та страхування унікальна навчально-наукова лабораторія «Музей грошей, банківської справи та страхування». В обладнанні цієї сучасної лабораторії взяв участь і наш партнер по Меморандуму АТ «ТАСКОМБАНК», який надав банківське обладнання: машинки для рахування грошей, для перевірки справжності грошей, проспекти послуг, що надаються цим банком. Завідувачка кафедри Вікторія КОСТЮК від імені всіх викладачів кафедри подякувала представниці АТ «ТАСКОМБАНКу» – керівнику напрямку з підтримки продажів зарплатних проєктів Анастасії АЛЕКСІЙЧУК за надане обладнання, яке тепер отримає нове життя і слугуватиме як музейний експонат і одночасно наочне приладдя для студентів – банкірів. 

Сподіваємося, що ця прекрасна аудиторія буде не тільки улюбленою аудиторією наших студентів, в якій можна познайомитись з історією грошей та страхової справи в Україні, попрацювати із банківськими програмами і обладнанням, приміряти банківські атрибути, але й зустрітися із справжніми  банкірами чи страховиками. 

Щиро віримо у те, що вона стане місцем, де зустрічатимуться періодично викладачі, банківські працівники, студенти і аспіранти, щоби разом вирішувати поточні проблеми, бо працюємо разом над вирішенням спільної справи - підвищення якості надання послуг клієнтам і забезпечення фінансових установ висококласними  співробітниками.

Любов ХУДОЛІЙ,

професор кафедри банківської справи та страхування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook