Формування особистості менеджера сучасності: виклики, можливості та завдання для наставника

30 вересня 2023 року

   30 вересня доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Мар’яна Аксентюк відвідала цікавий, корисний і пізнавальний, зокрема, для викладачів, захід, який відбувся у Києві, – Форум «Освіта Дивосвіту», присвячений актуальним питанням трансформації освіти для виховання гідної та вільної особистості. Організаторами і спікерами Форуму «Освіта Дивосвіту» виступали провідні українські експерти і лідери думок у галузях освіти, філософії, бізнесу, інвестицій, соціальних проєктів, військової справи тощо.

Концепція форуму заснована на книзі Андрія Зелінського «Семенові зорі». Це – алегорична повість, де кожен герой неперевершено грає свою важливу роль, додаючи у спільну історію власних сенсів, а кожна подія спонукає до глибоких роздумів і сприяє особистому зростанню. Ідею Дивосвіту експерт уже втілює в роботі та програмі навчання Української Академії Лідерства, що теж була представлена на форумі.
На плечі викладачів сьогодні, як ніколи, лягає непросте завдання допомогти молодому поколінню студентства визначитися з тим, «хто я», «куди я хочу рухатися», зрозуміти, які вимоги диктує сьогодення, що невпинно трансформується і ставить нові виклики.
 
Було цікаво і пізнавально дізнатися про практичні кейси формування лідерських якостей та особистостей від прогресивних лідерів, поспілкуватись із лідерами думок і побачити майбутнє під новим кутом. Це дасть змогу використати деякі підходи у процесі викладання дисципліни «Лідерство, управління комунікаціями та командною взаємодією» для здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент» і дисципліни «Управління змінами» для здобувачів вищої освіти ОР «Магістр» на кафедрі менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського.
 
Було окреслено ряд важливих питань щодо проблем адаптації до змін як виклик нової ідентичності, питання становлення особистості від цінностей історичної пам’яті до сенсу відповідальної свободи. Багато із зазначеного можна використовувати під час проведення виховної роботи наставниками академічних груп.
 
Мар'яна Аксентюк
доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook