Студенти механіко-технологічного факультету проходять виробничу практику, в умовах ТОВ «Технічна компанія Вестер»

2 жовтня 2023 року
   Спеціалізовані завдання і практичні проблеми у галузі агропромислового комплексу, студент-практикант інженерного профілю повинен вирішувати, при безпосередній участі у механізованих технологіях. Тільки синергія спільних дій студентів, з досвідченими аграріями, дасть можливість забезпечити якісні показники формування майбутнього фахівця.
   Згідно наказу Ректора університету від 5 вересня 2023 року № 1431 «С», студенти механіко-технологічного факультету, освітньої програми «Агроінженерія», третьокурсники Михайло Гаврилюк і Ярослав Шморгун та другокурсники скороченого терміну навчання, Сергій Братченко, Денис Гордійчук, Олексій Широков, Дмитро Комісар, Олексій Ткаченко і Андрій Плюшко, з 6 вересня до 6 жовтня поточного року, проходять практичне навчання у ТОВ «Технічна компанія Вестер».

   
   ТОВ «Технічна компанія Вестер» є офіційним дилером компанії Gregoire Besson (Франція) на території України, яка займається постачанням грунтообробної техніки та надає механізовані послуги аграрним господарствам держави.
   На протязі трьох останніх років, механіко-технологічний факультет щільно співпрацює із менеджментом компанії, завдяки високому рівню практичної підготовки студентів, в механізованих процесах аграрного виробництва, на потужностях підприємства. За відгуками керівництва компанії, організація свідомо зацікавлена, саме в студентах механіко-технологічного факультету, оскільки, здобувачі вищої освіти демонструють високий рівень відповідальності і технологічних знань, в механізованих операціях аграрної діяльності. Очевидно, що менеджмент організації піклується про якісний кадровий потенціал, і тільки, залучивши майбутніх випускників до практичного опанування знань, у своїй структурі - можна отримати кваліфікованих фахівців. Варто підкреслити, що студенти механіко-технологічного факультету, на протязі останніх років, проходять практичне навчання, за гнучким графіком, підлаштованим під ключові терміни виробничих процесів технологічних ліній провідних господарств та компаній аграрного сектору, що концентрує закріплення професійних знань здобувачів вищої освіти, у сфері обраної спеціальності.
  
 Раніше, в умовах ТОВ «Технічна компанія Вестер», студенти нашого факультету, виконували операції оранки, посіву аграрних культур, догляду за вегетацією рослин та збирання урожаю. Цьогоріч, практиканти-механіки вийшли на новий рівень. Стратегія компанії передбачає роботу студентів, на посадах бригадирів механізованих дільниць, у Тернопільській, Рівненській і Хмельницькій областях нашої держави. Це унікальна можливість, для майбутніх керівників підприємств, відчути тонкощі менеджменту аграрного виробництва.
   Зокрема Сергій Братченко і Денис Гордійчук зазначають, що безпосередня участь, в організаційних заходах сервісного обслуговування техніки, контролю роботоздатності механізованих агрегатів, обліку продуктивності машин, при виконанні технологічних операцій, суттєво закріплюють розуміння, про управління технологічними лініями в цілому.
   Ярослав Шморгун і Михайло Гаврилюк, характеризують практичне навчання, на підприємстві, як цілодобовий виробничий процес, для якісного виконання якого, потрібно мінімізувати простої техніки. Крім того, студенти задоволені умовами проживання, в облаштованих і чистих гуртожитках та організацією харчування, як в польових умовах, так і в спеціалізованих їдальнях.

   Навіть, в умовах військового стану, потрібно застосувати всі можливі зусилля, для розвитку майбутніх фахівців аграрного профілю. Також, потрібно зважати і на підтримку продовольчої безпеки нашої держави. Крім того, кожен день практики, приносить нові знання і відточує інженерну компетентність здобувача вищої освіти.

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної і виховної роботи
механіко-технологічного факультету
Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу
з питань практичної підготовки студентів

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook