Облік врожаю пізніх ярих культур

2 жовтня 2023 року

Одним із головних підсумків роботи агронома є збирання врожаю. Особливо важливим він є для агрономів науковців. Адже саме рівень урожайності та його якісні показники є узагальнюючим результатом наукових досліджень, гіпотез і очікувань, які закладаються в агрономічному експерименті.

На дослідних ділянках польової лабораторії співробітниками та аспірантами кафедри землеробства та гербології ведеться активна дослідницька робота з широкого спектру агрономічних проблем. Активну участь у цьому приймають аспіранти та магістри кафедри.
  
 Традиційно ведуться багаторічні дослідження з впливу систем обробітку ґрунту на ґрунтову родючість та продуктивність сільськогосподарських культур, вивчаються методи регулювання фітосанітарного стану посівів, проводиться широка робота з вивчення нових хімічних препаратів захисту рослин від шкідливих організмів, вивчаються особливості вирощування культур за різних систем землеробства.
  
 
 
На даний час обліковані і зібрані всі ранні зернові і зернобобові культури. В даний час ведеться активна робота з підготовки до збирання пізніх ярих культур, зокрема соняшнику і кукурудзи. Науковцями кафедри відібрані зразки з досліджуваних варіантів польових дослідів. Робота переходить у лабораторію кафедри для визначення цілого спектру показників, які характеризують кількісні і якісні показники вирощеної продукції. Отримані результати ляжуть в основу наукових кафедральних звітів, аспірантські та магістерські роботи.
 
Микола Іванюк, доцент кафедри землеробства та гербології
 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook