Неймовірна екскурсія на Голосіївську пасіку

2 жовтня 2023 року

   Бджоли є частиною біорізноманіття та від них залежить наше виживання. Вони виробляють високоякісні продукти харчування – мед, маточне молочко та пилок, а також інші продукти, зокрема бджолиний віск, прополіс та отрута медоносних бджіл. Продукти бджільництва є природними антибактеріальними речовинами, перспективними для використання у гуманній та ветеринарній медицині.

   28 вересня 2023 року студенти 3 курсу 5 групи ОС «Магістр», спеціальності «Ветеринарна медицина», факультету ветеринарної медицини разом з наставником професором кафедри ветеринарної епізоотології, мікробіології і вірусології Виговською Л.М. відвідали кафедру конярства і бджільництва факультету тваринництва та водних біоресурсів. Завідувач кафедри, професор Повозніков Микола Гаврилович провів для відвідувачів яскраву і пізнавальну екскурсію, ознайомив з історією створення кафедри і розвитком бджільництва.
системами утримання та догляду за бджолиними сім’ями в сучасних вуликах. 

   На навчально-демонстраційному майданчику для підготовки бджолярів студенти побачили як утримуються бджоли у вуликах різних систем, відвідали лабораторію медоносних та лікарських рослин. .
   В Музеї бджільництва Микола Гаврилович ознайомив студентів з правилами огляду бджіл, технологією переробки одержаної від них продукції, продемонстрував  медогонки та воскотопки різних типів, різноманітний пасічний інвентар. В Музеї лікарських трав  Микола Гаврилович продемонстрував більше 170 видів лікарських рослин, які вирощують в Україні, а також готові травяні збори і екстракти. Колекція музею має велике різноманіття продукції бджільництва, багато різних сортів меду, бджолине обніжжя, молочко, пергу, вироби з воску, прополіс, тощо. Після закінчилась екскурсії студенти  провели дегустацією  меду – ні з чим не зрівняного за харчовим та цілющими властивостями продукту, справжній дарунок природи.  
   Висловлюємо щиру подяку завідувачу кафедри професору Миколі Гавриловичу за цікаву і пізнавальну екскурсію та отримані знання з бджільництва, які стануть в нагоді майбутнім лікарям ветеринарної медицини.

Володимир Мельник, зав каф. епізоотології,
мікробіології і вірусології

 
 
 

 

 
 
 


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook