Студенти магістратури ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» дізнавалися професійні секрети від науковців

2 жовтня 2023 року

29-го вересня 2023 року магістри ІІ року навчання ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» в межах закріплення практичних навиків з дисципліни «Фертигація та іригація» відвідали Інститут водних проблем і меліорації Національної Академії Аграрних Наук України.

   Студентів радо зустрів заступник директора інституту Шатковський Андрій Петрович та завідувач відділення меліорації Усатий Сергій Володимирович, які ознайомили їх з методиками проведення випробувань технічних засобів мікрозрошення на відповідність міжнародним і національним стандартам. Розповіли про нормативні документи, за якими регламентують відповідність та умови проведення випробувань, засоби випробувальної техніки, вимоги до безпеки під час проведення випробувань та кваліфікації фахівців.
   Студентам продемонстрували перевірку механічних випробувань на міцність водовипусків, мікродощувачів, поливних трубопроводів. Де студенти випробували різні види краплинних стрічок на розтяг та міцність під час гідростатичного тиску.

 

 

   Одним із головних критеріїв випробувань є характеристика мікродощувачів, поливних трубопроводів, краплинних водовипусків. Візуалізували перевірку рівномірності витрат води, витратно-напірна характеристики та стабільність витрат води.
Головною проблемою фертигації та іригації є засмічення водовипусків, а тому було продемонстровано роботу стенду для встановлення причин засмічення краплинних водовипусків у поливних трубопроводах систем краплинного зрошення. Для унаочнення цієї проблеми було продемонстровано під мікроскопом забруднення лабіринту після відпрацювання системою сезону поливу. І та встановлено походження засмічень краплинних водовипусків і їх фотографічна експертиза.

 

  

   Здобувачі освіти засвоїли теоретичний матеріал, отримали незабутні враження та позитивні емоції під час виїзного заняття. Знання і досвід, отримані під час виїзного заняття формують професійні компетентності, необхідні для майбутнього фахівця спеціальності 201 Агрономія і будуть актуальними для відбудови сільського господарства в умовах зміни клімату України.

 

Семенко Лариса, доцент кафедри агрохімії
та якості продукції рослинництва
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook