Шана і Пам’ять – необхідні складові Перемоги: кафедра теорії та історії держави і права провела патріотично-виховний захід з нагоди свята Покрови, Дня українського козацтва і Дня захисників та захисниць України

2 жовтня 2023 року

Учора Україна вперше відзначила свято Покрови Пресвятої Богородиці за новим церковним календарем, який започаткував нові дати нерухомих християнських свят з 01 вересня 2023 року. Оскільки це християнське свято напряму пов’язано з українськими козаками, які вірили у силу Покрови, та Днем захисників України, тому Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №455/2023, яким Україна відтепер відзначає День Українського козацтва та День захисників та захисниць України 01 жовтня.

 

Кафедра теорії та історії держави і права також долучилася до нього і 02 жовтня провела патріотично-виховний захід для студентів юридичного факультету. Людмила Протосавіцька, Ірина Єрмоленко і Віра Качур зустрілися зі студентами, щоб презентувати історію становлення цього свята, прогорнути сторінки величної козацької історії, вшанувати подвиг українських синів і дочок, які своїм життям виборюють нашу незалежність, мир і створюють безпечні умови для навчання та праці у тилу.

 

Людмила Протосавіцька розказала про походження Свята Покрови Пресвятої Богородиці, козацької Покрови та Дня захисників і захисниць України, а Ірина Єрмоленко – цікаві історії з козацької бувальщини і не тільки.

 

 

Вітаємо з днем Захисників і захисниць України - святом усіх, хто любить Україну і захищає свою землю. Сили та мужності. Прийміть від нас вдячність за те, що тримаєте над нами небо, і бороните нашу неньку Україну.

 

Кафедра теорії та історії держави і права

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook