Розбудова співпраці з Університетом Вагенінген (Нідерланди)

30 вересня 2023, 15:17
З метою посилення співпраці з кращими університетами наук про життя з 24 по 30 вересня директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності НУБіП України Олександр Лабенко разом із доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю Вітою Строкаль відвідали Університет Вагенінген (Нідерланди).
Основною метою візиту було взяти участь у розробці матеріалів проекту CLIMAGRI4Ukraine «Кліматично розумне сільське господарство та стійкі харчові системи в Україні», який триває з 2022 року та у межах його – написання й подання проекту HORIZON EUROPEна тему «Nexus4Ukraine» в рамках програми Twinning-Green Deal. Програма візиту була досить насиченою та передбачала ряд зустрічей з провідними науковцями, адміністрацією інститутів та відділу корпоративної стратегії.
В перші дні візиту відбувалася зустріч із консорціумом проекту до якого входять науковці які мають значний досвід принаймні в двох із чотирьох основних напрямків проекту і розробляють міждисциплінарні підходи з використанням моделей, технологій і шляхівпокращення екологічної ситуації. У рамках консорціуму є експерти з розбудови потенціалу навколо «декарбонізації»: Hilke Bos-Brouwers (Wageningen Research, the Netherlands); з систем управління навколишнім середовищем Sigrid Wertheim-Heck (WageningenUniversity, the Netherlands)і Nina Drejerska (Warsaw University of Life Sciences, Poland); з «водних систем» та «економічної стійкості» Maryna Strokalі Rico Ihle (WageningenUniversity, the Netherlands), а також Taher Kahil (International Institute for Applied Systems Analysis, Austria).
В ході візиту відбулася зустріч з представником відділу корпоративної стратегії Університету Вагенінген – менеджером з міжнародних відносин у Центральній та Східній Європі, старшим радником програм досліджень та інновацій в Європі з VS (Vanya) van der Grift-Simeonova. На зустрічі обговорювалися питання співпраці в рамках підготовки проектів HORIZON EUROPE та основні результати з проекту CLIMAGRI4Ukraine.
Вагомим результатом даного візиту є зустріч делегації з директором Інститут досліджень навколишнього середовища та клімату (WIMEK graduate school) Carolien Kroeze. Під час даної зустрічі директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко представив основні здобутки НУБіП України, розповів про наукові напрями дослідження аспірантів університету, про можливості співпраці в рамках наукових проектів.
Науковці та аспіранти міждисциплінарної дослідницької групи Університету Вагенінген «Water Systems and Global Change Group» представили свої наукові дослідження які зосередженні на проблемах забруднення водних ресурсів в умовах глобальних змін клімату, використовуючи як основний методологічний інструмент – MARINAmodels.
Загалом під час візиту було багато дискусій на теми наукових досліджень, посилення співпраці, налагодження зв’язків із науковцями різних груп.
 
Віта Строкаль
доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю
Олександр Лабенко,
директор навчально-наукового

центру міжнародної діяльності  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook