Pentimento-дайджест студентів 2 курсу спеціальності «Журналістика»

4 жовтня 2023 року
НУБіП України
     3 жовтня 2023 року відбулася пресконференція з нагоди випуску дайджесту журналістів 2 курсу. Ця вже традиційна на гуманітарно-педагогічному факультеті подія привернула увагу першокурсників, які через рік презентуватимуть свій особистий дайджест (збірку студентських творів).

  Активними учасниками дійства стали декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Миколаївна Савицька, завідувач кафедри журналістики та мовної комунікації Марина Іванівна Навальна, наш куратор Ніна Степанівна Степаненко, головний шеф-редактор та натхненник видання Іван Сергійович Чиж. За підтримки Івана Сергійовича та ректора Станіслава Миколайовича Ніколаєнка вже 5 років усі охочі мають змогу почитати опубліковані різножанрові розмисли тих, хто готує себе до творчої журналістської праці. Перші спроби багато важать, ми таку наповнену пошуків мить не забудемо. Дякуємо всім, хто сприяв краплинці нашого фахового зростання.

...

  Було цікаво послухати розповідь про зародження журналістики в університеті. Очільниця гуманітарно-педагогічного факультету побажала нам натхнення і порадила не втрачати змоги щоденно вдосконалювати креативні навички, виповідаючи про будні та свята рідного НУБіПу.
  Велася жвава розмова, яка переливалася в дискусію. Мовчазних не було, байдужих також.

    

  Велася жвава розмова, яка переливалася в дискусію.

  Мовчазних не було, байдужих також. Першокурсники запитали головного редактора Тетяну Петрук:

– Що було найпростіше і найскладніше у дизайні?

– Сам задум був найпростішим, а ось реалізація та втілення його на папері – речі з непростих і неодномоментних,– відповіла Тетяна.

  Також першокурсникам сподобалася назва альманаху-дайджесту. Головний дизайнер Ілля Хацько розповів, що її придумав другий головний дизайнер Єгор Касенюк. Pentimento – явище в мистецтві: написання однієї картини поверх іншої.

    

  Альманах був виведений на великий екран, щоб усі розгледіли його невербальні супроводи, а вже потім – почитали (вдумливо!) дорогу нам книжечку в електронному форматі на сайті кафедри журналістики та мовної комунікації.

  Студенти не втомлювалися запитувати й цікавитися створенням дайджесту:

– Звідки брали натхнення та як працювали дизайнери?

– Чи задоволені оприявленими думками і що вже змінили б у своєму дискурсі?

  Увагу присутніх привернув творчий мінідоробок Юлії Захарової, яка писала про страшні події в Маріуполі. Війна болить нам усім, тому про неї мовлено чимало.

  Присутні дійшли висновку, що оригінальність дайджесту в тому, що він – плід колективної та наполегливої праці. Окрилили авторів-початківців оцінки ровесників.

  Першокурсник Петро Кужельний висловився про наш публіцистично-художній контент так:

Альманах сподобався мені перш за все своєю концепцією, назвою та щирістю. Також хотів би виділити дизайн, похвалити тих, хто його втілював. Мені вже цікаво зайти на сайт і вдумливо почитати те, що написали студенти-другокурсники.

– Ми, як і першокурсники, побачили кінцевий результат своєї праці тільки зараз, – зізнається співавторка дайджесту Катерина Домбровська. Маємо якісь досягнення тому, що нам допомагав наш наставник Іван Сергійович. Тож щира йому вдячність за це.

  Патріотичні рядки нашого вчителя, уміщені а альманасі, надихають, кличуть до боротьби й непокори:

Хоч як би доля Україну не ламала, –
Метал міцний, гартований вогнем!
І Україна, наче сталь, з вогню постала,
В борні гартуємось, єднаємось, живем!

 

 

 

Єлізавета Махонюк, 
студентка 2 курсу, спеціальність «Журналістика»
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook