Виїзні практичні заняття першокурсників спеціальності «Садово-паркове господарство» на базі КП УЗН Дарницького району м. Києва

4 жовтня 2023 року
Кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції

Заняття в офлайн-режимі дозволяють в реальному часі відвідати спеціалізовані фахові підприємства по утриманню зелених насаджень. Так, 27 вересня 2023 року для студентів першого курсу спеціальності «Садово-паркове господарство» відбулись виїзні комплексні практичні заняття із дисциплін «Основи фахової підготовки» та «Образотворче мистецтво» на базі Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дарницького району м. Києва.

Ознайомчу екскурсію студентам із структурою та основними потужностями виробництва провела агроном КП УЗН Дарницького району Ніна Григорівна. Дане комунальне підприємство входить до складу Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста “Київзеленбуд”. У своїй структурі підприємство має тепличне господарство, відкритий грунт, ремонтну та будівельну бригади тощо.

Основними завданнями КП УЗН Дарницького району м. Києва є озеленення та догляд за зеленими насадженнями, а також підтримка належного санітарного стану території Дарницького району. На балансі підприємства знаходиться близько 850 га зелених насаджень, з них 1,5 га квітників. Сюди входять садово-паркові об’єкти різного функціонального призначення, серед яких ландшафтний регіональний парк «Партизанської Слави», 5 парків районного значення, 28 скверів, бульвар, 8 транспортних розв’язок та інші території.

Виробничі потужності теплично-парникового господарства підприємства включають: тепличний комплекс загальною площею понад 1000 м2; теплицю-розплідник площею 140 м2 та парники площе 580м2. В оранжереї вирощується широкий асортимент декоративних рослин, квітів, овочевих культур, а також кімнатних рослин.

Ніна Григорівна запевнила студентів: «Ми докладаємо максимальні зусилля, щоб обличчя нашого рідного міста завжди залишалося свіжим та усміхненим! Дарницький район першим зустрічає гостей з міжнародного аеропорту Бориспіль, тому і відповідальність за зелені насадження у нас велика!»

Філінська Людмила Дмитрівна, директор КП УЗН Дарницького району, запросила студентів на виробничу практику та на погодинну роботу в канікулярний період, адже найкращий досвід – це практичний досвід на садово-паркових об’єктах м. Києва. За нагоди, всі бажаючі отримали приємні квітучі подарунки!

Колектив кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну НУБіП України та студенти 1-го курсу спеціальності "Садово-паркове господарство" вдячні колективу КП УЗН Дарницького району м. Києва за теплий прийом, цікаву екскурсію, приємні подарунки та неоціненний досвід у формуванні фахових компетентностей майбутніх спеціалістів.

«Завжди раді допомогти молодим спеціалістам НУБІП- це наше майбутнє!» - Людмила Філінська.

 

Олеся ПІХАЛО,
Вікторія МІНДЕР,

доценти кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну

Сергій КОВАЛЕВСЬКИЙ,
професор кафедри ботаніки,
дендрології та лісової селекції

 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook