Профорієнтаційна робота: переваги навчання та підготовчі курси

4 жовтня 2023 року
Проведення профорієнтаційних заходів для майбутніх студентів, є важливою і водночас необхідною складовою. Профорієнтаційні заходи допомагають майбутніх студентам зорієнтуватися у їхньому виборі професії, допомогти знайти  необхідну інформацію щодо професії, розкрити переваги майбутнього фаху.
Враховуючи усі переваги профорієнтаційної роботи, студенткою ОС «Магістр» зі спеціальності 101 «Екологія» Вітою Колокольною була організована зустріч учнів 11 класів Великосевастянівського ліцею (с. Велика Севастянівка, Уманський район, Черкаська область).
На он-лайн зустрічі з учнями, що пройшла 4 жовтня 2023 року виступили з презентацією доценти кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віта Строкаль та Людмила Вагалюк. Вони зазначили основні 10 переваг навчання в НУБіП України, зазначили ключові моменти наукового та освітнього середовища в університеті, продемонстрували у вигляді відео-презентацій матеріально-технічну базу, акцентували увагу на вагомості професії «Еколога», яка в нинішніх умовах дестабілізацій довкілля та екоциду набуває актуальності й вагомого значення. Також Віта Петрівна продемонструвала відео-фрагменти про кампус університету, наукову матеріально-технічну базу кафедр, які забезпечують підготовку фахівців-екологів, акцентувала увагу на міжнародній діяльності та можливостях проходження стажування у різних європейських країнах.
Людмила Вагалюк зупинилася на питаннях, які допоможуть вступити до лав університету. Зокрема вона поінформувала учнів про підготовці курси, про їхні вимоги та терміни, основні документи які є потрібними і заначила, що підготовчі курси дають переваги: пільги при вступі, підготовку до здачі НМТ/ЗНО. Загалом зустріч із учнями була насиченою і пройшла у досить теплій обстановці.
Ми висловлюємо слова подяки завучу школи Тетяни Петрівни Тисанюк за можливість поспілкуватися із учнями школи, а також за організацію технічних засобів унаочнення презентаційного матеріалу.
 
 
 
Віта Колокольна,
студентка ОС «Магістр»
зі спеціальності 101 "Екологія"
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook