Майбутні фахівці з садово-паркового господарства посилюють набуті теоретичні знання на практичних

4 жовтня 2023 року

 2 жовтня студенти 2 курсу скороченого терміну спеціальності 206 Садово-паркове господарство вийшли на очне навчання. Відтак, на практичних заняттях з дисципліни «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин» мають змогу закріпити отримані теоретичні знання.

Практичні заняття проводились на території НУБіП України, а саме на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, де були представлені різноманітні види деревних декоративних рослин та кущів. Заняття проводили завідувачка кафедри лісівництва Наталія Пузріна та аспірант денної форми навчання Євген Кальчук.

Метою практичних занять було ознайомлення студентів із основними видами шкідників та збудників хвороб деревних декоративних рослин, а також з методами їхнього виявлення та контролю. Практична частина включала демонстрацію різних способів виявлення та контролю шкідників і збудників хвороб, таких як огляд дерев, ідентифікація видів шкідників та збудників хвороб, дослідження патологічних ознак на рослинах тощо.

Під час практичних занять студенти отримали можливість особисто побачити видовий склад шкідників та збудників хвороб деревних рослин і вивчити їхню екологію та вплив на зелені насадження, отримали важливі знання про ідентифікацію видів деревних шкідників та збудників хвороб, а також про їхні біологічні особливості. Під час практичних занять також провели обстеження стану зелених деревних декоративних насаджень, включаючи ідентифікацію видів шкідливих комах і фітопатогенних організмів.
Під час практичних занять здобувачі отримали багато вражень і емоцій, а головне, навчилися практичним навичкам і здобули знання, необхідні для розпізнавання збудників хвороб та комах-фітофагів, що є важливим для майбутнього фахівця садово-паркового господарства.

Загалом, практичні заняття з дисципліни «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин» були плідні і цікаві. Здобувачі отримали необхідні знання і вміння і розширили загальний кругозір в цьому напрямку. Отримані знання і навички, безумовно, будуть корисні у майбутніх проектах і дослідженнях в галузі садово-паркового господарства.

Завідувачка кафедри лісівництва Наталія ПУЗРІНА
Аспірант кафедри лісівництва Євген КАЛЬЧУК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook