Інформаційний семінар на виставці «LISDEREVMASH»

4 жовтня 2023 року

ННІ лісового і садово-паркового господарства спільно з FSC Україна організували всеукраїнський науково-практичний семінар «Підтримка FSC сертифікації системи ведення лісового господарства в Україні: можливості для експертів та консультантів».
Метою семінару було підвищення поінформованості потенційних експертів і консультантів щодо можливостей участі у FSC сертифікації системи ведення лісового господарства. Більш ніж 80 учасників серед яких представники центрального апарату та філій ДП «Ліси України», науковці та освітяни лісової галузі, представники неурядових організацій та органів сертифікації долучилися до роботи семінару.
Співробітники ННІ лісового і садово-паркового господарства не тільки виступили з доповідями, але й створили умови для продуктивної дискусії й обговорення підтримки FSC сертифікації завдяки розвитку консультаційних сервісів.
Павло Кравець, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту, директор FSC Україна, наголосив про те, що потужний науковий та освітній потенціал лісової галузі отримав унікальні можливості розвитку консультаційних послуг щодо впровадження вимог FSC національного стандарту.

Оксана Павліщук, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту, у своїй презентації донесла той меседж, що наявність запиту від утримувачів FSC сертифікатів та їх проактивна позиція, з одного боку, та зацікавлення й готовність потенційних експертів та консультантів до залучення з питань практичної реалізації FSC національного стандарту для України, з іншого, ‒ є тими чинниками, які посилюватимуть інтегрування наукової та освітньої спільноти в процеси ухвалення управлінських та виробничих рішень задля відповідального лісогосподарювання. Така співпраця сприятиме удосконаленню системи менеджменту та практики відповідального лісогосподарювання за умов глобальних викликів, а також зростанню довіри до лісогосподарських підприємств та їх відповідальності перед довкіллям та суспільством.

Юрій Несторяк, начальник відділу екосистемних послуг та побічного лісокористування ДП «Ліси України» в своїй презентації відзначив, що новостворене підприємство напрацьовує підходи у роботі із зацікавленими сторонами, їх залучення до вирішення тих питань, які пов’язані з виконанням філіями вимог FSC національного стандарту та формування партнерства. ДП «Ліси Україна» сприятиме розвитку консультаційних послуг як одного з елементів підтримки сталого ведення лісового господарства підприємством.

Олександр Бала, директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва зазначив, що співробітники інституту мають потужний науковий потенціал, який може бути зорієнтований на задоволення потреб утримувачів сертифікатів для забезпечення вимог FSC національного стандарту. Досвід надання консультаційних послуг з ОВД може бути адаптований для цілей FSC сертифікації.

Проведений семінар не лише засвідчив значний потенціал розвитку експертного та консультаційного середовища з конкретних фахових питань практичної реалізації FSC національного стандарту для України, але й сприяв формуванню тих організаційних кроків, які надалі підтримуватимуть системність відповідних процесів та забезпечення балансу екологічних, економічних та соціальних інтересів різних зацікавлених сторін.

Павло Кравець, Оксана Павліщук
доценти кафедри кафедри таксації лісу
та лісового менеджменту

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook