Відбувся попередній захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачами вищої освіти спеціальності «Журналістика»

4 жовтня 2023 року
НУБіП України

     3 жовтня 2023 року на кафедрі журналістики та мовної комунікації з метою вдосконалення студентських наукових праць та підготовки до їх захисту у дистанційному форматі відбувся попередній захист магістерських робіт студентами денної та заочної форм навчання.

Передзахист магістерських робіт – це можливість удосконалити свої наукові доробки та чудова нагода зрозуміти механізм безпосереднього захисту.

Завідувачка кафедри проф. Марина Навальна привітала перший набір студентів магістратури спеціальності 061 «Журналістики», зауважила на важливості своєчасного завершення написання магістерських робіт, побажала успіхів і натхнення у завершенні навчанні та закликала до дискусійного формату зустрічі.

Модератор зустрічі  проф. Тетяна Семашко означила організаційні питання, оголосила регламент проведення заходу та наголосила, що попередній захист магістерських робіт є важливим етапом для кожного студента: суттєво почути думки досвідчених науковців, які зроблять слушні зауваження та скерують на покращення наукових доробків.

Майбутні журналісти презентували свої наукові праці, які вражали новизною та майстерним виконанням. Викладачі кафедри – наукові керівники – проф. Марина Навальна, проф. Тетяна Семашко, проф. Світлана Харченко, проф. Микола Степаненко, доц. Ольга Бикова, із задоволенням спостерігали за потужним представленням наукових доробків магістрів.

       

є

       

Викликав схвалення широкий спектр тем, де вартісними є дослідження у контексті війни в Україні. Вторгнення росії на територію нашої Батьківщини назавжди залишить болючий слід не лише в історії, а й у серцях і пам’яті нашої молоді. Сучасне покоління досліджує наслідки тероризму та геноциду вже зараз, що засвідчили презентовані теми: «Військова журналістика: український та зарубіжний контекст» (виконавець Карина Василенко, науковий керівник проф. Микола Степаненко); «Особливості висвітлення фактів агресії на території України західними інтернет ЗМІ у період 2022-2023 рр.» (виконавець Анастасія Вегнер, науковий керівник проф. Світлана Харченко) та ін.

Магістри дослідили теми в контексті політичної журналістики: «Особливості PR-забезпечення політичної діяльності під час виборів» (виконавець Анастасія Старченкова, науковий керівник проф. Микола Степаненко); «Вплив онлайн-видань на формування політичної свідомості населення» (виконавець Тетяна Федорчук, науковий керівник проф. Марина Навальна) та ін. Такі дослідження вкрай важливі та актуальні, враховуючи перспективу політичних виборів, та кількість дискусійних тем, які щодня з’являються в інформаційному просторі.


Не залишились байдужими студенти і до теми новітніх інформаційних технологій: «Інтернет-журналістика як сучасний вид медіа» (виконавець Юлія Бухарова, науковий керівник проф. Тетяна Семашко); «Інноваційні процеси у засобах масової комунікації» (виконавець Тетяна Левченко, науковий керівник проф. Марина Навальна); «Блоги як сучасний різновид публіцистичної діяльності лідерів» (виконавець Катерина Барановська, науковий керівник доц. Ольга Бикова) та ін.

Загалом доповідачі продемонстрували високий рівень підготовки. Презентовані роботи засвідчили розуміння останніми складних проблем, що стоять перед сучасними ЗМІ. Магістри довели, що володіють компетентностями, які відповідають освітньому ступеню «Магістр» спеціальності 061 «Журналістика».

У заключному слові куратор груп проф. Тетяна Семашко побажала учасникам невичерпної енергії, невпинного розвитку та натхнення у журналістській сфері. «Нехай кожен ваш наступний крок буде кроком до вашої мрії, до вашого професійного зростання».

До зустрічі на захисті магістерських робіт!

Олена Бойко, Ірина Градищук,
студентки 2 курсу магістратури спеціальності 061 «Журналістика»

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook