Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму долучилися до онлайн-презентації «Кодексу нових стандартів проживання у сільській місцевості України»

5 жовтня 2023 року

     03 жовтня ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму України» провела онлайн-презентацію Кодексу нових стандартів проживання відпочиваючих у садибах в сільській місцевості. Цей захід об’єднав більше140 учасників: власників сільських садиб, представників державних органів влади та представників закладів освіти, які здійснюють підготовку фахівців у галузі туризму. На даному заході брали участь: завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Світлана Мельниченко, доценти Ірина КудіноваСтефанія Мосіюк і студенти спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа».

  Сьогодні, коли сільський зелений туризм виконує одну з найважливіших місій, направлену на психологічну та фізичну підтримку українців під час війни, прийняття Кодексу нових стандартів умов для прийому гостей у сільській місцевості є важливим завданням.
  Єдина система стандартів – це цивілізований європейський ринок. Такими є сучасні вимоги, які лежать в основі подальшого розвитку галузі, і базуються на упорядкованих принципах системності, обов’язковості, оптимальності і, врешті, перспективності. Норми та вимоги до надання послуг, які Спілка вперше запроваджує у діяльність учасників ринку, відповідають тим принципам і критеріям, які ставлять на перше місце інтереси клієнта, що є сучасною концепцією розвитку будь якої сфери в економічному розвитку нашої країни.
  Європейський досвід стандартів сільського туризму представили Клаус Ерліх, генеральний секретар Європейської федерації сільського туризму та міжнародний експерт ПРООН Конрад Дроздовскі.

  Юлія Слива, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції НУБіП України, розповіла про порядок проведення сертифікації та нагляду за сертифікованими засобами розміщення.
  Ринок сільського зеленого туризму в Україні має тенденцію до збільшення споживачів туристичних послуг.
  Викладачі та студенти вдячні організаторам за можливість долучитись до професійного обговорення актуальних питань.

Ірина КУДІНОВА,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook