Гостьова лекція на актуальну тему

5 жовтня 2023, 21:40

Фахівцям ветеринарної медицини доводиться працювати із різноманітними тваринами: від великої рогатої худоби і коней, тварин-компаньонів – собак і котів до екзотичних плазунів та амфібій. І навіть комахи – трудівниці бджоли та жителі водних глибин – риби, є пацієнтами ветеринара – рятівника! І в той же час, так мало уваги приділяється таким тваринам, як щури, мурчаки, хом’яки, шиншили, дегу та кролі. Проте, більшість із нас у дитинстві своє знайомство із тваринним світом розпочинали із улюбленого щура або хом’яка, якого годували і піклувалися. Для декого, саме той домашній улюбленець із дитинства став життєвим імпульсом опанувати нелегку професію – лікаря ветеринарної медицини!


Тому в рамках Міжнародного дня захисту тварин на кафедрі фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії в очному форматі було проведено гостьову лекцію практикуючим спеціалістом з лікування гризунів та кролів, власником клініки «Extra-Vet», випускником нашого факультету – Паламарчуком Арсенієм Миколайовичем. На лекцію було запрошено студентів 4 та 6 курсів.

     

Арсеній Миколайович презентував яскраву доповідь щодо особливостей морфології і фізіології гризунів, а також патогенезу захворювань різної етіології у щурів, хом’яків, мурчаків, шиншил та кролів. Окрему увагу було приділено збудникам паразитарних хвороб, що можуть уражати гризунів та зайцеподібних, зокрема акариформні кліщі та різноманітні гельмінтози.

Лекція викликали надзвичайну зацікавленість серед студентів, що виявлялась у великій кількості запитань до спікера та цікавих дискусій. І навіть по закінченню доповіді питання від студентів не закінчувалися.

Водночас, варто відзначити дуже важливий тезис, що був декламований Арсенієм Миколайовичем, про те, що, рятуючи хом’яка чи коня, не можна порівнювати цінність їх життів, оскільки життя будь-якої істоти є безцінним. А тому надавати лікувальну допомогу будь якій тварині потрібно самовіддано та професійно.

Такі зустрічі із практикуючими лікарями допомагають студентами визначитися із фаховими вподобаннями, отримати корисну та необхідну інформацію, а також підвищити рівень практичних знань і навичок.

Доцент кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії

Гончаров Серій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook