ВИЇЗНЕ ЗАНЯТТЯ З КЛІНІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ ХВОРОБ ТВАРИН НА БАЗІ PATRON PET CENTER

5 жовтня 2023 року

   Вісімнадцятого вересня 2023 р. викладач кафедри терапії і клінічної діагностики Палюх Т.А. провела практичне заняття з клінічної діагностики хвороб тварин із студентами 3 курсу 1 групи факультету ветеринарної медицини НУБіП України  на базі центру допомоги безпритульним тваринам «Patron Pet Center», який працює на території Національного комплексу «Експоцентр Україна» у м. Києві.

   Притулок відкритий з червня 2023 року. На сьогоднішній день там утримуються 20 котів і 79 собак, які через бойові дії втратили власників, загубилися під час обстрілів чи евакуації або ж були залишені напризволяще. Щотижня волонтери прилаштовують  до 10 тварин у добрі руки і продовжують опікуватися ними в подальшому.
    
 
   Щодо умов у Patron Pet center, то він у стадії будівництва, вольєрів не вистачає, проте  нові вольєри з теплою підлогою, до кожного вольєра підведена вентиляція, вони герметично закриваються, тому тварини не чують гомону, можуть відпочивати. У планах волонтерів – добудова вольєрів та реабілітаційного центру для тварин з інвалідністю.
   На базі центру допомоги безпритульним тваринам «Patron Pet Center» студентам вдалось удосконалити свої практичні навички, закріпити теоретичний матеріал та поспілкуватися з тваринами. Вони мали можливість відпрацювати основні методи дослідження тварин такі як огляд, пальпація, перкусія, аускультація. 
   
Дослідити слизові оболонки і лімфатичні вузли собак і котів. Також досліджували серцевий поштовх, визначали частоту скорочень серця, вислухати тони серця та підраховували частоту пульсу.
  
   Подібні відвідування притулків та участь у професійних заходах дають можливість студентам здобути практичний досвід та відчуття глибокої вдячності за можливість надати допомогу тим, хто її потребує. Національний університет біоресурсів і природокористування України пишається своїми студентами, які вчаться не тільки з книг, але й з життя та практичних викликів, які стоять перед майбутніми лікарями ветеринарної медицини. Нехай цей досвід допоможе створити краще майбутнє для тварин та покращити стан їхнього здоров'я і добробуту.
Староста 1 групи 3 курсу Дубовий Д.В.,
доц. кафедри терапії і клінічної
 діагностики Палюх Т.А.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook