Підвищення кваліфікації НПП інституту у ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП УКРАЇНИ за програмою «Інноваційні професійні компетентності у педагогічній діяльності»

6 жовтня 2023 року

0Освіта – скарб, праця – ключ до нього.
П. Буаст

     Компетентність науково-педагогічного працівника – це основа його професійної майстерності, яку ми безперервно удосконалюємо, розширюємо, збагачуємо актуальними знаннями, практичними уміннями і навичками, новітніми методиками викладання, інноваційними технологіями та методами навчання тощо. Одним із способів реалізації означених процесів є курси підвищення кваліфікації, які сприяють всебічному усвідомленню необхідності підтримувати фаховий розвиток особистості викладача впродовж усієї професійної діяльності. Адже, щоб спонукати здобувачів вищої освіти до активного навчання, зацікавити своїм предметом, скерувати їх діяльність у відповідне русло, яке в майбутньому утворило б величезний потік знань, умінь і навичок, потрібно постійно бути у творчому пошуку.

1234    Відповідно до плану-графіка підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників з 18 вересня по 29 вересня 2023 року викладачі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» пройшли навчання за програмою «Інноваційні професійні компетентності у педагогічній діяльності» на базі ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України. Навчальні заняття відбувалися в режимі онлайн на платформі Сisсо Webex.

56    Провідні науково-педагогічні працівники НУБіП України поділилися досвідом, гармонійно поєднуючи теорію з практичними прикладами, обґрунтували актуальні теми щодо формування освітнього середовища, впровадження інноваційних технологій, реагування на виклики ІТ, реалізації міжнародних програм, сприяння міжкультурній комунікації, інклюзивного навчання, ефективності педагогічного спілкування, конструктивного вирішення конфліктів тощо.

78    Здобуті знання з різних галузей заклали основу для формування інноваційних професійних компетентностей, структурними компонентами яких є інформаційна, полікультурна, продуктивна, соціальна, комунікативна, предметна, цифрова, психологічна, лідерська, моральна компетентності і звичайно ж особисті якості викладача.

910    Науково-педагогічні працівники, які в повному обсязі виконали програму курсів, успішно написали випускні роботи, отримають свідоцтво про підвищення кваліфікації Національного університету біоресурсів і природокористування України.

11121314     Адміністрація ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» висловлює щиру подяку ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України за надану можливість підвищення особистісного та професійного розвитку науково-педагогічних працівників, яку забезпечив компетентний кадровий потенціал, креативна програма та інноваційні напрацювання!

    Спільною працею на освітянському фронті наближаємося до перемоги, пам’ятаючи, що:

«Учитись важко,
а учить ще важче.
Але не мусиш зупинятись ти.
Як дітям віддаси усе найкраще,
То й сам сягнеш нової висоти!»
Наталія БІЛАН,
PhD, методистка навчального відділу
 з питань забезпечення якості освіти

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook