Антикорупційна культура майбутніх правників: кафедра теорії та історії держави і права провела тематичну зустріч з магістрами юридичного факультету

6 жовтня 2023 року

Здобуття вищої  освіти – це не лише про лекції та практичні, виконання самостійних робіт і отримання атестації. Кафедра теорії та історії держави і права усі роки свого функціонування вважає, що це набагато більше, ніж просто навчальний процес. Тому свою діяльність колектив вибудовує так, щоб сформувати і Фахівця, і Громадянина. І не має значення, який це рівень освіти – бакалаврський, магістерський чи освітньо-науковий.

Цього тижня ми зробили акценти на формуванні не лише культури академічної доброчесності, а й антикорупційної культури здобувачів вищої освіти  другого (магістерського) рівня. Так, 05 жовтня 2023 р. доцентка кафедри Олена Попова, яка водночас є і уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у НУБіП України, зустрілася з магістрами юридичного факультету 1-го року навчання юридичного факультету і провела просвітницьку бесіду про роль правосвідомості особи у запобіганні корупції.

 

Під час проведення заходу, учасники мали змогу - поглибити та підвищити знання з питань: що вважається корупцією?, як корупція проявляється?, які чинники сприяють у запобіганні корупційних правопорушень?, яку роль відіграє правосвідомість особи у запобіганні корупційним проявам?, хто і як здійснює антикорупційну діяльність у нашому закладі вищої освіти?

 

Зустріч пройшла в дружній атмосфері та в конструктивному діалозі. Дякуємо всім студентам, які прийняли участь у проведені заходу, а також велика подяка керівництву закладу за надану можливість у проведені просвітницького заходу.

Зауважимо, що такі зустрічі є корисними для формування свідомого фахівця і громадянина України, підвищують антикорупційну культуру, формують нетерпимість до корупційних дій.

 

Кафедра теорії та історії держави і права

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook