Як розвинути та поліпшити свої ораторські здібності: Вікторія Шеховцова-Бурянова провела майстер-клас для студентів УДУ ім. М.П. Драгоманова з ораторського мистецтва

8 жовтня 2023 року

 Поетами народжуються, ораторами стають
 (Цицерон)


 

 Асистент кафедри філософії та міжнародної комунікації, Вікторія Шеховцова-Бурянова, провела творчу зустріч з ораторського мистецтва зі студентами кафедри дизайну, факультету технологій та дизайну УДУ ім. М. Драгоманова.


 Теоретична частина майстер-класу були спрямована на розкриття теми «Основи ораторського мистецтва для молодих вчених».
Гарні комунікаційні навички допомагають молодим науковцям будувати зв'язки з іншими дослідниками, отримувати допомогу та співпрацювати над спільними проектами.
 Участь у наукових конференціях є важливою для обміну ідеями та знаннями. Молоді науковці повинні ефективно презентувати свої дослідження під час таких заходів. Гарне вміння говорити допомагає молодим науковцям комунікувати з громадськістю та розповідати про значущість своїх досліджень. Це сприяє популяризації науки та залученню публіки до дослідницької діяльності.
 Загалом, гарне вміння говорити, є важливою складовою успіху у науковій кар'єрі, тому молодим науковцям корисно розвивати ці навички.

  

 Було розглянуто наступні актуальні проблеми:

  • Принципи ефективного публічного виступу;
  • Побудова та підготовка до публічного виступу;
  • Техніка мовлення оратора;
  • Взаємодія оратора з аудиторією;
  • Стиль виступу, розташування в аудиторії;
  • Жестикуляція під час публічного виступу.

 Під час майстер-класу, було розглянуто написання промови та підготовка до виступу. Також, Вікторія надала рекомендації, яких варто дотримуватися під час виступу та було розглянуто типові помилки ораторів.

    

 Під час майстер-класу студенти отримали нові та цінні знання, які вони зможуть застосувати під час публічного виступу, було дуже цікаво та пізнавально.

 

Вікторія Шеховцова-Бурянова,
асистент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook