Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: використовуємо очне навчання з користю

6 жовтня 2023 року

Відповідно до графіку освітнього процесу з 02 жовтня 2023 року студенти 2 і 3 курсів вийшли на очне навчання.

   Вівторок для студентів 3-го курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК видався продуктивним та насиченим другим днем очного навчання. Студенти даного курсу мають чотири тижні, аби очно здобути нові знання, навички та вміння, застосувати на практиці вивчене раніше.

   Дисципліна «Технології оздоровчих харчових продуктів» не є виключенням. На першому очному лабораторному занятті студенти готували страви, наближені до класичних рецептів, поживні за своїм складом та вмістом нутрієнтів та покращені, шляхом внесення змін до рецептури студентами. Готували на цьому занятті салат «Цезар» та український борщ. Студенти поділились на дві групи, де кожен відповідав за свій процес, аби забезпечити найкращий результат.

   Унікальність рецепту салату «Цезар» була в заправці: замість класичної майонезної заправки виготовили соус на основі грецького йогурту 10 %-ої жирності. В ході дегустації всі учасники відмітили смак та якість заправки та відзначили, що вона не поступається оригінальній та є достойною альтернативою. Також для додавання салату нових смаків використали замість класичної курячої грудки філе стегна, що зробило страву набагато соковитішою.

 

 

 

   Справжнісінький український борщ приготували студенти, і його особливість була в тому, що свинячі ребра, котрі входять до складу страви - попередньо були запечені. Буряк та морква були тонесенько нарізані соломкою, як і належить за традиційним рецептом приготування. Подавали борщ разом з пампушками, зеленою цибулею, салом, сметаною, хроном, а також з часниковим маслом з кропом.

 

  

 

   Протягом усього процесу приготування страв викладач Тетяна Бровенко контролювала послідовність дій, відповідала на питання студентів та розповіла кілька секретів, які допомогли зробити страви з унікальним смаком та оригінальною подачею.

   Такі лабораторні заняття - чудова можливість для студентів здобути нові навички не лише у якості спеціаліста у справі харчових технологій, а й спробувати себе в майбутній професії у ролі технолога, слідкуючи за відповідністю процесів та якістю їх виконання.

 

Аліна Степова,
студентка 3 курсу факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook