Діана Маркова, студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: маю честь бути учасником Міжнародної конференції, з нагоди 20-річчя Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБіП України

7 жовтня 2023 року

 

 ...Можна брати міста й вигравати битви,

але не можна підкорити цілий народ

Бернард Шоу

   Після перемоги українського народу у війні, що  триває проти російської агресії, постане важливе питання відновлення. Особливо важливу роль має відновлення сільського господарства, вирішення продовольчого питання та підняття економіки в цілому.

   2 жовтня 2023 року до 20-річного ювілею Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК, була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання сьогодення та післявоєнного відновлення сільського господарства й екології: експертно-аналітичні складові формування продовольчої стратегії України», в якій взяли участь науково-педагогічні працівники, представники науково-дослідних установ, науковці, керівники та спеціалісти установ та компаній аграрного напрямку, агрохолдингів і приватних підприємств. І, звичайно ж, ми – студенти НУБіП України.

  

   На заході обговорювались теми відновлення України після війни, відбудови та відновлення критично важливих галузей життя.

   Я, Маркова Діана Вадимівна, студентка 3 курсу спеціальності 229 «Громадське здоров’я», підготувала наукові тези та виступила з науковою доповіддю за темою: «Основи раціонального харчування студентської молоді».

   Метою моєї наукової роботи було донести спільноті необхідність здорового і збалансованого харчування для майбутнього нашої держави, для цвіту нації та тих, на чиїх плечах буде лежати велика відповідальність за побудову нового паростка життя з попелу війни – студентства.

   На мій погляд, було б доцільним додати до переліку основних предметів з будь-якої дисципліни викладання основ харчування, з метою навчання студентів базовим основам правильного раціону для запобігання багатьох хвороб, особливо – шлунково-кишкового тракту, очей. Ці знання необхідні кожному для підвищення працездатності, витривалості, активізації мозкової діяльності, зміцнення імунітету, а також підтримки здоров’я і міцності серцевого м’яза й фізичної статури.

   Для того, щоб бути завжди сповненими сил та жаги до пізнання нового, здоровими, міцними тілом і душею, з чудовим настроєм та бажанням здобувати нові вершини наукового світу, потрібно отримувати достатню кількість мікронутрієнтів, макронутрієнтів, мінералів, вітамінів, споживаючи здоровому й різноманітну їжу, займатися фізичною активністю та більше ходити пішки, аніж користуватися транспортом, спати не менше 7 годин, відпочивати розумом і душею, робити перерви між кількагодинною працею, бути соціально активними, пити багато води та посміхатися.

Ще раз хочу привітати Українську лабораторію якості та безпеки продукції АПК з 20-річчям сумлінної та плідної праці на благо українського народу. Бажаю нових звершень, наукових досягнень, професійного розквіту та разом до перемоги!

Діана Маркова, студентка 3 курсу
факультету харчових технологій та
управління якістю продукції АПК,
спеціальність «Громадське здоров’я»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook