Виробничі випробування технології STRIP-TIL від партнера механіко-технологічного факультету компанії Mzuri

27 вересня 2023 року
с. Пшеничне, ВП НУБіП "Агрономічна дослідна станція"

     Вересень – саме час розпочинати посівну. Ця осінь видалася надзвичайно посушливою. Відсутність опадів протягом двох місяців неминуче вносить корективи в технологічні процеси та способи сівби озимих культур. Від традиційних способів виробництво рухається в сторону мінімальних обробітків ґрунту.

     У другій декаді вересня 2023 року в рамках укладеного договору про співробітництво між НУБіП України та компанією «Мзурі Тех Агро» на базі ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» розпочалися виробничі випробування нової технології посіву зернових Mzuri Pro-til.
     Пропонована технологія поєднує в собі елементи традиційного (плужного) і нульового (no-till) обробітки ґрунту. Посівні комплекси Mzuri виконують три ключові операції за один прохід і дозволяють проводити висів будь-яких сільськогосподарських культур. Операції розпушування на глибину до 25 сантиметрів, внесення добрив на глибину обробки та висіву насіння (на контрольовану глибину) виконуються без попередньої підготовки ґрунту по стерні попередника.
    Випробування нової технології та можливостей посівного комплексу Mzuri здійснюються на базі навчально-дослідного господарства Університету «Агрономічна дослідна станція» в рамках практичної складової підготовки фахівців спеціальності «Агроінженерія».

 

    Сіяли озимі по стерні після збирання кукурудзи на силос. Для порівняння використали сівалку прямого висіву Great Plains CPH-1500 та традиційну технологію посіву.
    Випробування передбачають порівняльний аналіз розвитку рослин, технологічних витрат та урожайності за закладеними дослідами.

 

   Юрій РОСАМАХА, директор ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція»
 

 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook