НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР ПАРТНЕРА МЕХАНІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ - КОМПАНІЇ MZURI

5 жовтня 2023, 16:30
Механіко-технологічний факультет, навч. корп.11

В рамках укладеного договору про співробітництво між НУБіП України та офіційним дилером компанії Mzuri в Україні - Bio Tech Agro Group (B.T.A Group), 3 жовтня 2023 року відбувся науково-практичний семінар за участю президента і власника компанії Mzuri - Марека Ружняка та директора B.T.A Group - Олександра Ярошенка, в якому взяли участь співробітники кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка та студенти механіко-технологічного факультету.

Президент компанії Mzuri - Марек Ружняк ознайомив учасників семінару із історією компанії та проблемами, які вирішує техніка компанії  Mzuri, а саме технологією STRIP-TILL від MZURI PRO-TIL, технологією, що поєднує в собі елементи традиційної (плужної) і нульової (no-till) обробки ґрунту. Комбіновані агрегати Mzuri виконують за один прохід три ключові операції - розпушування (на глибину до 25 см), внесення добрив (на всю глибину обробітку), висів насіння на задану глибину без попередньої підготовки ґрунту по стерні попередника та можуть висівати будь-які сільськогосподарські культури.

Технологія STRIP-TILL від MZURI PRO-TIL забезпечує:

- відновлення родючості ґрунту завдяки поліпшенню структури грунту і мінімізації агресивного механічного обробітку;

-  створення ідеального посівного ложе завдяки інноваційній техніці розпушування, що піднімає вологу в зону проростання насіння, внесення добрив по всій глибині

- забезпечує виконання трьох операції за один прохід поля, а саме - розпушування, внесення добрив, точний висів;

- економію фінансових і технічних ресурсів - зменшення кількості внесення добрив до 30%, 7-кратну економія часу, 3-кратну економія пального;

- ефективність в регіонах з посушливим кліматом, в періоди затяжної зими і паводків;

- добрі сходи в умовах нестачі вологи - завдяки капілярній сітці, збереженню вологи в міжряддях та ґрунтової вологи та її доступності для рослин.

 

Директор B.T.A Group - Олександр Ярошенко зупинився на питаннях використання техніки компанії Mzuri в Україні, на досвіді роботи в різних регіонах України, різних ґрунтово-кліматичних зонах; на конструктивних особливостях агрегатів.

Випробування технології STRIP-TILL від MZURI PRO-TIL та можливостей комбінованого агрегета Mzuri відбувається на базі навчально-дослідного господарства НУБіП України - «Агрономічна дослідна станція» в рамках практичної складової підготовки фахівців спеціальності «Агроінженерія» де уже виконані демонстраційні посіви озимих.

Особливу зацікавленість та дискусії викликали питання економічного обґрунтування використання комбінованих агрегатів Mzuri.

Учасники семінару багато задавали запитань стосовно результатів використання техніки і технологій STRIP-TILL від MZURI PRO-TIL в порівнянні з іншими технологіями, цікавилися питаннями ціни та сервісу. 

Учасники семінару дякували доповідачам, а по його завершенню студенти ще довго не відпускали доповідачів запитаннями.

 

  Михайло Волянський, доцент кафедри СГМС ім. акад. П.М. Василенка
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook