На кафедрі технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка відбулася відкрита лекція доцента Наталії Цивенкової

9 жовтня 2023 року
   Відкрита лекція, яка відбулася 5 жовтня 2023 року на кафедрі технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка, стала цікавим та пізнавальним досвідом для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 208 «Агроінженерія» кваліфікації магістр-дослідник з агроінженерії на тему «Виробництво і використання синтетичного газу» з дисципліни «Біоенергетичні системи в аграрному виробництві». Цей захід був відкритим для всіх на базі платформи Webex, хто цікавиться сучасними технологіями і обладнанням в галузі альтернативної енергетики.

   Під час лекції Наталією Цивенковою розглянуто та проаналізовано сировинну базу для виробництва синтетичних газів та можливість використання рослинної сировини аграрного походження з метою її газифікації, розглянуто сучасні технологічні процеси та апарати газифікації рослинної біомаси, зазначено можливість та особливості використання синтетичного газу з біомаси для виробництва теплової та електричної енергії, а також в якості палива для двигунів внутрішнього згорання тракторів і автомобілів. Завдяки ілюстраціям та прикладам з практики здобувачі вищої освіти глибше зрозуміли та сприйняли важливість розвитку технологій і обладнання альтернативної енергетики, оскільки перехід з традиційних викопних видів палива на альтернативні є одним з шляхів запобігання негативним наслідкам явища Глобального потепління.

   Здобувачі вищої освіти мали можливість не лише ознайомитися з теоретичним матеріалом, а й розглянути актуальні сучасні дослідження в галузі виробництва синтетичних горючих газів з біомаси.

 

   Лекція була активною та захоплюючою, а здобувачі вищої освіти та відвідувачі виразили свою зацікавленість до матеріалу та чіткого пояснення.
   Під час коротких обговорень основних питань лекції зацікавленим здобувачам вищої освіти та науково-педагогічним працівникам запропоновано прослухати курс лекцій з альтернативної енергетики за грантовим проєктом TREATY в межах ініціативи Єврокомісії EIT HEI «Розбудова інноваційного потенціалу вищої освіти», який реалізується факультетами механіко-технологічним і конструювання та дизайну.
   Присутні науково-педагогічні працівники кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка та здобувачі вищої освіти виявили зацікавленість представленою темою та позитивно сприйняли інформацію, яка була високо оцінена як на науковому, так і навчальному рівні. Відкрите заняття отримало схвальні відгуки колег і студентів.

 

професор Геннадій Голуб
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook