ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА САРАНИ ВІКТОРА З ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ГАЛУЗІ»

9 жовтня 2023 року
НУБіП України

      Проведення відкритих занять в навчальних закладах - запорука підвищення майстерності та професійного розвитку науково-педагогічних працівників. Дані заходи позитивно впливають на якість надання освітніх послуг та конкурентоспроможність освітнього закладу. 5 жовтня 2023 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, згідно затвердженого графіку, була проведена відкрита лекція з дисципліни «Технологічне обладнання галузі» для студентів 4 року навчання ОС «Бакалавр». Цього разу відкрите заняття в дистанційному форматі на платформі Zoom провів доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК к.т.н. Віктор Сарана.

 

     Метою відкритої лекції на тему «Обладнання для гідротермічної обробки зерна та обшпарювання туш тварин» було ознайомлення студентів із сучасними способами та обладнанням для термообробки сировини. 
     Згідно плану лекції було розглянуто обладнання для гідротермічної обробки зерна пшениці, круп’яних та олійних культур; обладнання для обшпарювання туш свиней, тушок водоплавної та сухопутної птиці. Лектором були наведені влучні приклади, підкріплені демонстрацією веб-ресурсів, та окреслені напрями для подальшого поглиблення, вивчення та дослідження слухачами вищезгаданого обладнання.
     На лекції були присутні декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК д.т.н, професор Лариса Баль-Прилипко, завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції доцент Галина Толок, в.о. завідувача кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів к.т.н., доцент Наталя Голембовська, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК к.т.н., доцент Володимир Василів та викладачі кафедри: д.т.н, професор Ігор Паламарчук, доценти Михайло Муштрук, Марія Жеплінська, Зінаїда Бурова, Максим Гудзенко.
     По завершенню лекції відбулося обговорення, в якому взяли участь викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК. Професор кафедри Ігор Паламарчук відзначив виважену розповідь викладача з послідовним викладенням матеріалу та відзначив, що Віктор Сарана відповідально підійшов до прочитання лекції з навчально-методичної та особливо наукової сторони, що неабияк зацікавило студентів.
 
     Доцент Михайло Муштрук висловив слова вдячності за пізнавальну лекцію, виважену, зрозумілу, корисну з практичної точки зору. Він відмітив, що на лекції був зв'язок з аудиторією, студенти активно долучалися до обговорення розглянутих питань.
     Лектору вдалося поєднати принципи наступності, науковості, послідовності, доступності та новизни під час лекції; дотримуватися оптимальної кількості викладу навчального матеріалу та відповідності рівню підготовленості здобувачів освіти. Загалом позитивно оцінивши проведену відкриту лекцію, науково-педагогічні працівники кафедр відзначили високий науково-методичний рівень проведеного заняття, професіоналізм та педагогічну майстерність лектора.
     За результатами прочитаної лекції викладачі та студенти провели анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття. Із отриманих даних можна констатувати, що лекція була проведена на високому рівні, про що свідчать результати анкетування.
Максим Гудзенко
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook