Боронячи свою землю пішов у вічність випускник ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Андрій ДАНИЛЕНКО

9 жовтня 2023 року

В кінці вересня на 48 році життя, виконуючи бойове завдання на фронті, загинув випускник ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження старший лейтенант Збройних сил України Андрій Даниленко. Він зазнав смертельного поранення в результаті артилерійського обстрілу на донецькому напрямку.

Андрій Михайлович народився у 22 грудня 1976 року у с. Лоска Новгород-Сіверського району на Чернігівщині у сім’ї вчителів. Закінчив технікум механізації сільського господарства і вступив для продовження навчання до НУБіП України (тоді Національного аграрного університету) на факультет електрифікації та автоматизації сільського господарства. У 2000 році отримав диплом інженера-енергетика.
У 2014 році був мобілізований, виконував бойові завдання у зоні АТО в якості командира механізованого взводу, а потім і роти.
З початком повномасштабного російського вторгнення брав участь у захисті рідної Чернігівщини у складі окремого танкового батальйону на посаді начальника служби ракетно-артелерійського озброєння. Після відступу агресора з чернігівської землі був переведений на Донеччину.

Колектив інституту висловлює глибоку скорботу з приводу смерті Даниленка А.М. і висловлює щирі співчуття родині та близьким.
Вічна пам’ять воїну-герою, який віддав своє життя за українську державність!

Колектив ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook